Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki son maçında İskoçya temsilcisi Celtic'le 1-1 berabere kalarak ikinci tura yükseldi.

Sarı-lacivertliler Diego Ribas'ın direkt olarak kırmızı kart görmesiyle son 22 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta Celtic'le Kadıköy'de 1-1 kalarak adını ikinci tura yazdırdı.

Nani ve Kjaer'in kart cezalısı, Van Persie ve Volkan Şen'in de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadığı maçta sarı-lacivertliler 39. dakikada Lazar Markovic'in golüyle öne geçti.

DİEGO'YA KIRMIZI KART

Diego Ribas'ın 68'de rakibine attığı kasti tekme ile sarı lacivertliler çok kritik bir dakikada 10 kişi kaldı. Bu dakikaya kadar varlık gösteremeyen İskoç ekibi, formalite icabı çıktığı maçta 75'te Kris Commons'un golüyle beraberliği yakaladı. Kadıköy'de son 15 dakika çok stresli geçti ancak korkulan olmadı ve hakemin son düdüğüyle Fenerbahçe tur atlayan taraf oldu.

Son haftaya Molde'nin ardından ikinci sırada giren sarı-lacivertliler, tur için yeterli olan 1 puanı aldı ve Avrupa'da yoluna devam etti.

FENER'DE SERİ BAŞI OLAMAYACAK

Grubun diğer maçında Ajax'ın sahasında Molde ile 1-1 berabere kalmasıyla 9 puanla 2. sıradaki yerini koruyan sarı-lacivertliler 2. tur kura çekiminde seri başı olma şansını ise kaybetti.

Fenerbahçe: 1 - Celtic: 1

Stat: Şükrü Saraçoğlu
Hakemler: Serge Gumienny, Jimmy Cremers, Thibaud Nijssen (Belçika)

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Ba, Alves, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Markovic (Dk. 83 Ozan Tufan), Diego, Alper Potuk, Fernandao (Dk. 86 Caner Erkin)

Celtic: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, Johansen (Dk. 74 Rogic), McGregor, Allan (Dk. 74 Commons), Armstrong (Dk. 63 Forrest), Nadir Çiftçi

Goller: Dk. 39 Markovic (Fenerbahçe), Dk. 75 Commons (Celtic)

Kırmızı Kart: Dk. 67 Diego (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 51 Ba (Fenerbahçe), Dk. 5 Johansen, Dk. 14 Simunovic, Dk. 83 Boyata, Dk. 90 Tierney, Dk. 90+4 Lustig (Celtic)