Fenerbahçe Masa Tenisi Bayan Takımı Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa’nın en büyüğü oldu. Geçen sezon ilk kez mücadele ettiği Avrupa Bayanlar Masa Tenisi Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösteren sarı lacivertli ekip, bu sezon ise mutlu sona ulaştı ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Şampiyonlar Ligi Kupası finalinde Avusturya ekibi Linz AG Froschberg’i deplasmanda 3-2 yenen sarı lacivertli ekip, rakibini rövanş maçında ise 3-1 yendi. 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ETTU Kupası'nda elde ettiği şampiyonluklarla ilklere imza atan sarı-lacivertliler, bu sezon da 1 numaralı kupayı kazanarak Türk masa tenisi tarihinde bir ilki daha başardı.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda oynanan rövanş maçını Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan İsfendiyar Zülfikari, Yönetim Kurulu üyesi Metin Doğan, Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya, Mali İşler Koordinatörü Tamer Yelkovan ile çok sayıda taraftar yalnız bırakmadı. ETTU Başkanı Ronald Kramer ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen de maçı izleyenler arasındaydı.

Antrenör David Sargsyan yönetimindeki sarı lacivertli ekipte Wen Jia, Irene Ivancan ve Elizabeta Samara görev aldı. Maçın ilk setinde Fenerbahçe'den Wen Jia ile Avusturya ekibinden Iveta Vacenovska karşılaştı. Wen Jia rakibini 11-6, 9-11, 11-1 ve 11-6'lık skorlarla 3-1 yenerek, sarı lacivertli ekibi 1-0 öne geçirdi.

İkinci sette Fenerbahçe'de Irene Ivancan, rakip takımdan Xiaodan Li ile karşı karşıya geldi. Ivancan, rakibine 6-11, 11-9, 4-11 ve 4-11'lik oyunlarla 3-1 yenilince, skora 1-1'lik eşitlik geldi. Fenerbahçe'den Elizabeta Samara, üçüncü sette Jia Lui ile karşılaştı. 8-11, 11-7, 11-9, 7-11 ve 11-2'lik oyunlarla maçı 3-2 kazanan Samara, Fenerbahçe'yi maçta 2-1 öne geçirerek, takımına önemli bir avantaj sağladı.

4. sette Fenerbahçe'den Wen Jia, Ivancan'ı 3-1 yenen Xiodan Li ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında 8-11, 11-7 ve 11-7'lik setlerle 2-1 öne geçen Wen Jia, set averajı üstünlüğünü takımına kazandırarak, mücadele bitmeden şampiyonluğu getirdi. Wen Jia son oyunu da 11-6 kazanınca sarı lacivertliler 4. seti de 3-1 ile geçtiler. Bu sonuçla Fenerbahçe bu sezon Avrupa'da oynadığı 10 maçtan da galip ayrılarak, şampiyonluğa uzandı.

Galibiyetin ardından teknik heyet ve oyuncular galibiyeti Başkan ve yöneticiler ile birlikte kutladılar. Sarı lacivertli oyuncular kupayı ETTU Başkanı Ronald Kramer'in elinden aldı. Ardından kupayı Başkan Aziz Yıldırım'a götüren teknik heyet ve oyuncular birbilerine sarılarak uzun süre sevinç yaşadı.