FIBA Avrupa Başkanı ve TBF Onursal Başkanı Turgay Demirel, 2015 Avrupa Şampiyonası’nın başlamasından 1 gün önce FIBA Avrupa’nın bütün destekçilerine, tarihinin en heyecan verici kıta şampiyonluğunu düzenledikleri için teşekkür ederek turnuvada mücadele verecek olan takımlara başarılar diledi.

Avrupa şampiyonası grup maçları 5–10 Eylül tarihleri arasında Berlin, Montpellier, Riga ve Zagreb şehirlerinde oynandıktan sonra final turu karşılaşmaları, Fransa’nın Lille şehrinde bulunan 27.000 kapasiteli Pierre Mauroy stadında 12-20 Eylül tarihleri arasında oynanacaktır. Böylelikle şampiyona tarihinde bir ilke imza atılarak dört ülke beraber Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapmış olacak.

Demirel, "Avrupa basketbolunun en heyecanlı iki haftası için son hazırlıkları da tamamladık. Tüm 24 takıma, oyunculara, koçlara, hakemlere ve komiserlere başarılar dilerim. Bu organizasyon FIBA Avrupa, federasyonlarımız, sponsorlarımız ve daha birçok kişinin ortak çalışmasıyla mümkün olmuştur. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese sıkı çalışmaları için teşekkür ederim." dedi.

Yeni ev sahibi düzenlemesine ek olarak, ev sahibi olan her bir ülkeye grup turu için tarihsel ve kültürel bağları göz önüne alarak ve taraftar heyecanını artırmayı hedefleyerek kendi grubuna bir federasyonu seçme şansı verildi.

460.000 üzerinde bilet satışı gerçekleşerek turnuva tarihinde bir rekor kırılmış oldu. Turnuva 162 yayıncıyla gerçekleştirilen ortaklık ile dünyanın her bir yerinde yayınlanacak ve Avrupa Şampiyonası heyecanı 5 kıtadaki spor taraftarlarına iletilecek.

Demirel, "Avrupa’nın dört bir yanındaki taraftarların heyecanı, FIBA Avrupa’nın ve turnuvayı düzenleyen ülkelerin başarını bizlere göstermektedir." açıklamalarında bulundu.