Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Kulüpler Birliği Vakfı'nın yayın ve sponsorluk gelirlerinin yönetimiyle ilgili düşüncesine katıldığını belirterek, "Amerika'yı bir kez daha keşfetmeye gerek yok. Benzer modellerle Süper Lig AŞ'nin kurulması ve bundan sonra bu gelirleri kulüplerin kendisi yönetmesi gerektiğini, tam anlamıyla destek vereceğimizi söyledik." dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın gerekli açıklamayı yaptığını dile getiren Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş kulübü olarak bu fikre katılıyoruz. Yayın hakkı olsun, sponsorluk olsun bu gelirlerin dağılımıyla alakalı olarak bu konuyu biraz daha geliştirmek gerektiğini düşünüyorum. Kulüplerin finansal yapısını denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun kulüplerin kendi işi olduğunu Avrupa'da uygulamasının da böyle olduğu görülüyor zaten. Bizde bir laf var, 'Amerika'yı bir kez daha keşfetmeye gerek yok. Benzer modellerle Süper Lig AŞ'nin kurulması ve bundan sonra bu gelirleri kulüplerin kendisi yönetmesi gerektiğini, tam anlamıyla destek vereceğimizi söyledik. Bu toplantıda olan bütün kulüpler aynı fikirde oldular. Artık yavaş yavaş şekillenmeye başlar."

Uygulamanın Beşiktaş'ın gelirlerini nasıl etkileyeceği yönündeki soru üzerine ise Başkan Orman, "Biz böyle bir hesap içerisinde gelmedik. Buna katkı vermemizin sebebi bir hesaptan dolayı değil. Biz prensipte 'evet bu iş doğru budur' diye katıldık. Biz buraya bir hesap içerisinde gelmedik. Buradan şu gelir bu gelir diye gelmedik." cevabını verdi.