Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün geçirdiği UEFA incelemesinin her kulübe yapıldığını, UEFA’ya bir plan verdiklerini söyledi. Orman ayrıca, Türkiye’den örnek verirken rakipleri Galatasaray’ın UEFA plan hedeflerini tutturamadığını da iddia etti.

Vodafone Arena’da yapılan Beşiktaş Kulübü’nün Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Başkan Fikret Orman, "UEFA kuralları değişti. Bizi incelemeye aldı. Mesela Fenerbahçe incelemeye girmedi çünkü şu an cezalı. Galatasaray ise inceleme geçirdi." diyerek şunları söyledi:

"Biz de geçirdik. Biz de gerçekçi olarak onlara 5 yıllık bir plan verdik. Bizim vermiş olduğumuz kontratları aldılar. Ve stadında biteceğini görerek bize 3 yıl opsiyon verdiler. Bu sene Avrupa’da bir çok kulüp lisans alamayacak ve UEFA’nın yanı sıra Şampiyonlar Ligi’ne de gidemeyecek. Mesela Galatasaray Kulübü UEFA incelemesinde yaptığı anlaşmaya vermiş olduğu hedefleri tutturamadı. Ne olacağını bundan sonraki süreç gösterecek. Ayrıca, UEFA incelemesi iyi bir şey. Artık kimse onu aldım şunu aldım diyemeyecek. Biz de UEFA’nın bize vermiş olduğu süre içinde hesabımızı tutturacağız."