2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Basketbol Takımı, ikinci turda ev sahibi Fransa’ya 76-53'lük skorla mağlup oldu. Bu sonuçla ay yıldızlılar, Eurobasket 2015’e veda ederken, Fransa da çeyrek finalde Letonya'ya rakip oldu.

Ay yıldızlıların Fransa'nın Lille kentinde oynadığı karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, 2. Başkan Vekili Akın Suel, Asbaşkan Dinçer Çetintaş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Akgün Altuğ, Gökhan Çelik, Aydın Şerbetçioğlu, Ali Türkmen, Alper Arıkoğlu, Raşit Akın, Tolga Egemen, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ve TBF Genel Sekreteri Celal Arısan da takip etti.

Karşılaşmaya ay yıldızlılar, Ali Muhammed, Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova ve Semih Erden beşiyle başlarken, Fransa’da ise Tony Parker, Nando De Colo, Nicolas Batum, Boris Diaw ve Rudy Gobert ilk beşte yer aldı.

Boris Diaw’ın basketiyle oyuna başlayan rakibi karşısında A Milli Basketbol Takımı, Semih Erden ve Ersan İlyasova ikilisiyle sayılar buldu. Oyunun temposunu düşüren ay yıldızlılar, ikili oyunlarla hücumları değerlendirmesine karşın pota altında Robert’i durdurmakta zorlanınca Fransa farkı 7 sayıya çıkarttı (17-10). İlk periyotu A Milli Basketbol Takımı 18-17 önde kapattı.

Ali Muhammed ve Nando De Colo’nun karşılıklı sayılarıyla ikinci çeyreğin ilk üç dakikası geride kaldı. Düşük tempodaki mücadelede oyunu iyi kontrol eden ay yıldızlılar, Furkan Aldemir’in smacıyla üstünlüğünü korudu (25-22). Bu bölümde savunmadaki direncini arttıran Fransa, Lauverge ve Batum’un önderliğinde 10-0’lık seri yakalayarak 32-25 öne geçti. İlk yarıyı da Fransa 36-26 önde kapattı.

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında A Milli Basketbol Takımı hücumları Ersan İlyasova ile değerlendirdi. Savunmada Batum ve Parker ikilisiyle basketler bulan Fransa, 24. dakikada De Colo’nun turnikesiyle 13 sayılık farkı yakaladı (49-36). Semih Erden’in pota altı basketiyle rakibinin serisine son veren milliler, Fournier’in üç sayılık basketi sonrasında 54-40 geri düştü. Periyotu ev sahibi Fransa karşısında ay yıldızlılar 59-40 geride tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda etkili oyununu sürdüren ve 35. dakikayı 69-44 önde geçen Fransa, maçtan da 76-53 galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Fransa'nın çeyrek finaldeki rakibi ile Slovenya'yı eleyen Letonya oldu.