Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: İlker Meral, Cevdet Kömürcüoğlu, Hakan Yemişken
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Olcan Adın, Melo, Selçuk İnan, Bruma, Sneijder, Yasin Öztekin, Umut Bulut
Medicana Sivasspor: Ertuğrul Taşkıran, Cicinho, İbrahim Öztürk, Da Casta, Fatih Çiplak, Kadir Bekmezci, Adem Koçak, Burhan Eşer, Aatif Chahechouhe, John Utaka, Batuhan Karadeniz
Gol: Dk. 9 John Utaka (Medicana Sivasspor), Dk. 32 Sabri Sarıoğlu, Dk. 35 Melo (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 43 Cicinho (Medicana Sivasspor)

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray ile Medicana Sivasspor karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısını Galatasaray, 32. dakikada Sabri Sarıoğlu ve 35. dakikada Melo’nun attığı gollerle 2-1 önde tamamladı.

9. dakikada John Utaka ile Medicana Sivasspor bir sıfır öne geçti. Sağ kanattan Cicinho’nun yaptığı ortada altı pas üzerinde Chedjou’dan seken topu tamamlayan John Utaka topu ağlara gönderdi. 0-1.
20. dakikada Sneijder’in uzaktan vurduğu sert şutta kaleci Ertuğrul Taşkıran, topu kornere çeldi.
32. dakikada Galatasaray Sabri Sarıoğlu’nun golü ile beraberliği yakaladı. Medicana Sivasspor savunmasının uzaklaştıramadığı topta kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Sabri Sarıoğlu sol ayağı ile ceza sahası dışından şık vuruşla beraberliği getirdi. 1-1.
35. dakikada Galatasaray Melo ile 2-1 öne geçti. Sneijder’in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisinde bomboş pozisyonda kafayı vuran Melo, topu ağlara gönderdi. 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısını Galatasaray 2-1 üstün tamamladı.