Süper Lig'de Galatasaray, kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Bursaspor'u mağlup ederek zirve yarışının içinde kalmak istiyor. Dün Fenerbahçe'nin bugünde Beşiktaş'ın kazanmasının ardından sarı kırmızılı takım, zirvenin uzağında kalmamak için Bursaspor'u yenmenin planlarını yapıyor.

Zorlu karşılaşma öncesinde Galatasaray'da eksik futbolcuların çokluğu teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu düşündürüyor. Sarı kırmızılı takımda kart cezalısı Selçuk İnan ile sakatlıkları süren Burak Yılmaz ve Semih Kaya bu maçta görev yapamıyor. Öte yandan hafta içinde sakatlandığı açıklanan ancak son antrenmanda yer alan Felipe Melo iyileşerek takımdaki yerini aldı. Yine Afrika Uluslar Kupası'ndan dün dönen ve son çalışmaya katılan Chedjou da ilk onbirde sahaya çıkıyor.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, orta sahada Selçuk İnan'ın yokluğunda Emre Çolak'a, Emre'den boşalan yere de Olcan Adın'ı monte etti. Sakatlığı bulunan Semih Kaya'nın yerine ise stoperde Koray Günter görev yapıyor.

BURSASPOR, ÜST SIRALARDAN KOPMAK İSTEMİYOR

Konuk Bursaspor ise 2014 - 2015 sezonunun açılış maçında ilk yarıda konuk ettiği ve Burak Yılmaz ile Olcan Adın'ın golleriyle 2-0 yenildiği Galatasaray'dan rövanşı almak istiyor. Yeşil beyazlı ekip deplasmanda kazanarak şampiyonluk adaylarını takibini sürdürmek amacında. Zorlu randevu öncesinde Bursaspor, lider Fenerbahçe'nin 12, Galatasaray'ın da 9 puan gerisinde yer alıyor.

Yeşil beyazlı takımda son haftaların formda ismi Josue, teknik direktör Şenol Güneş ile yaşadığı tartışma sonrasında kadro dışı bırakıldığı için maç kadrosunda da yer alamıyor. Konuk ekipte Asya Kupası'nda mücadele eden Aziz Behiç de görev yapamıyor.

TAKIM KADROLARI

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Koray Günter, Hakan Balta, Melo, Emre Çolak, Olcan Adın, Sneijder, Alex Telles, Umut Bulut
Bursaspor: Harun, Şener Özbayraktar, Serdar Aziz, Civelli, Emre Taşdemir, Belluschi, Ozan Tufan, Bekir Yılmaz, Bakambu, Volkan Şen, Fernandao