Süper Lig'in son üç haftasına bir rakibinden üç bir rakibinden dört puanda önde giren lider Galatasaray, Gençlerbirliği engelini de aşarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor.
Hafta içinde Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup eden Sarı-kırmızılı takım, rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın berabere kalması üzerine şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etmişti. 70 puanla zirvede yer alan Galatasaray, gelecek hafta Beşiktaş ile oynanacak derbi maç öncesinde Gençlerbirliği engelini kayıpsız atlatmayı hedefliyor.

MUSLERA CEZALI, KALE SİNAN BOLAT'IN

Galatasaray'da Gençlerbirliği ile oynanacak karşılaşma öncesinde kart cezalısı Muslera'nın yerine kalede Sinan Bolat görev yapıyor. Mersin İdmanyurdu ile oynanan maçta oyundan çıkarken Hamza Hamzaoğlu ile tartışan Emre Çolak ise bu maçın 18 kişilik kadrosuna dahil edilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Emre'nin yerine Umut Bulut, ilk onbirde görev yapacak. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Chedjou kadroda yer almazken tamamen iyileşen Hamit Altıntop 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

Öte yandan Türk Telekom Arena tribünlerinden "Zafere 3 kala and içtik, bu yolda!", "Mayıslar bizimdir" pankartları asıldı.

TAKIM KADROLARI

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Hakan Yemişken
Galatasaray: Sina Bolat, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Alex Telles, Melo, Selçuk İnan, Umut Bulut, Sneijder, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz
Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, Hleb, Gosso, Hakan Aslantaş, Radosav Petrovic, Mostapha El Kabir, Uğur Çiftçi, Sorin Bogdan Stancu, Ahmet Yılmaz Çalık, Ferhat Görgülü, Mervan Çelik