MALATYA (AA) - Genç Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, Malatya'da başladı.

Türkiye Güreş Federasyonunca Battalgazi Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın açılış seremonisinde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından güreşçiler, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anısına, genç kızın fotoğrafının yer aldığı "İçimiz yanıyor, 'Özge' canımız yanıyor. Cennetin en güzel köşesi senin olsun" yazılı dövizler taşıdı.

Törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, güreşin Türk spor geleneğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Güreşin Türklerde siyasi, askeri, dini, sosyal ve kültürel fonksiyonların yerine getirilmesindeki önemli faaliyetlerden biri olduğunu ifade eden Kamçı, "Ata sporumuz güreş, şu an ülkemizin dört bir yanından gelerek Battalgazi'de tek vücut olmanızı sağladığı gibi sosyal bütünleşmeye de büyük katkılar sunmuştur" dedi.

Güreşçilere seslenen Kamçı, "İnanıyorum ki sizler atalarımızdan miras kalan güç, azim ve kararlılıkla ata sporumuz güreşe uzun yıllar hizmet edeceksiniz. Ay yıldızlı al bayrağımızı daima yükseklerde tutacak, İstiklal Marşımızı dünyanın dört bir yanında gururla söyleyecek ve söyleteceksiniz" diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yüzlerce sporcuyu Battalgazi'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şampiyonayı Battalgazi'de gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Gürkan, Özgecan Aslan'ın öldürülmesine değinerek, "Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Hele de kadın ve kızlarımıza yapılan bu tür vahşi cinayetleri lanetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, güreş müsabakaları başladı.

Malatya'da 3 gün sürecek şampiyonada, 54 şehirden 800'e yakın sporcu mindere çıkacak.