Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nın üçüncü gününde +78 kiloda mücadele eden milli sporcu Ömer Fırat Çelik bronz madalya kazandı.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Letonya’nın Daugavpils şehrinde 45 ülkeden 448 sporcunun katılımıyla organize edilen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nın üçüncü gününde 5 Türk sporcu tatamiye çıktı. Erkekler +78 kiloda Ömer Fırat Çelik bronz madalyanın sahibi oldu.
Erkekler +78 kiloda mücadele eden Ömer Fırat Çelik, ilk turda Almanya’dan Mark Lenkewitz’i 15-3, ikinci turda Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Giorgos Merkoriou’yu 29-0, çeyrek finalde İngiltere’den Jack Spall’i 24-1 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Ukrayna’dan Vladislav Bondar’a çekişmeli bir mücadele sonunda 17-16 mağlup olan Ömer Fırat Çelik, Avrupa üçüncüsü oldu.

Tatamiye çıkan diğer Türk sporculardan erkekler 51 kiloda Ömer Faruk Kardeş ve bayanlar 59 kiloda Aleyna Yılmaz çeyrek final, erkekler 73 kiloda Mehmet Han Baysal ile bayanlar 46 kiloda Beyzanur Aşkın ilk turda şampiyonaya veda etti.

Şampiyonanın ilk gününde Türkiye, erkekler 78 kiloda Emre Gül ile altın, 45 kiloda Mustafa Turhal ile de bronz madalya kazanmıştı. Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası, Pazar günü yapılacak müsabakalarla sona erecek ve 5 Türk sporcu madalya için mücadele edecek.