Teniste, 12 Yaş Erkek Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

Uluslararası Tenis Federasyonu, Tennis Europe ve Türkiye Tenis Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Turgay Soysal Tenis Akademi Spor Kulübü Derneği tarafından 6-9 Ağustos tarihleri arasında devam edecek 12 Yaş Erkek Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası final ayağı Alanya’da başladı. Şampiyonaya Portekiz, İspanya, Almanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Hırvatistan'dan sporcular katılıyor. Şampiyonanın açılış töreninde konuşan turnuva organizatörü Turgay Soysal, tenis severleri geleceğin Federer’lerini, Nadal’larını izlemeye davet etti. Avrupa Tenis Birliği Turnuva Direktörü Christine Everaars da, “Hedefimiz her çocuğun kendini rakiplerle karşılaştırabilmesi, değişik oyuncularla oynaması ve zevk alması. Hedefimiz ileride bir Nadal veya diğer büyük oyunculardan birini bu çocukların arasından çıkarmak.” dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise bu tip organizasyonların ilçe turizmine ve sporuna katkısı olduğunu ifade etti. Sili, bundan sonraki benzer organizasyon ve turnuvalara destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Alanya Belediyesi Park Alanya Tesisleri’nde süren Avrupa şampiyonası pazar günü yapılacak final maçının ardından sona erecek.