Okul Sporları Gençler Badminton Türkiye Şampiyonası Erzincan’da başladı.

Okul Sporlarının 2014-2015 yılı faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Erzincan bir Türkiye şampiyonasına daha ev sahipliği yapıyor. Gençler Badminton müsabakaların Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat Spor Salonu ve Yıldırım Akbulut Spor Salonu'nda eş zamanlı olarak yapılıyor. Türkiye şampiyonası 12 Nisan 2015 günü yapılacak olan final maçlarının ardından sona erecek.

Okul Sporları Türkiye genç kızlar ve genç erkekler Türkiye Badminton şampiyonasında 16 ilden 19 kız takımı 95 sporcu, 18 ilden 19 erkek takımı 95 sporcu olmak üzere toplam 190 sporcu mücadele ediyor.

Gençler Badminton Türkiye Şampiyonası'nın açılış programı 13 Şubat Spor Salonu'nda Vali Yardımcısı Mehmet Kurt’un katılımıyla gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yardımcısı Mehmet Kurt tarafından açılış konuşması yapıldı. Badminton’un zor bir spor branşı olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Erzincan’ın badminton branşında oldukça başarılı olduğuna vurgu yaparak, "Geçtiğimiz günlerde Polonya’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında ilimiz sporcusu Muhammet Ali Kurt’un Avrupa üçüncüsü olması bizleri mutlu etti. Burada şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum. Geleceğin şampiyonları buralardan çıkacak." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şampiyonaya katılan sporcu ve antrenörlerine katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından ilk gün gerçekleştirilen müsabakalar oldukça çekişmeli geçti.