Euroleague play-off Çeyrek Finali ikinci maçında Fenerbahçe Ülker'e 82 - 67 yenilen Maccabi Electra'da başantrenör Guy Goodes, mağlubiyeti, maçın ilk çeyreğinde gösterdikleri kötü performansa bağladı. Guy Goodes, ilk çeyrekte ortaya koydukları performansı, "Bir boks maçı gibiydi, ilk yumruğu yedik ve yere yığıldık." şeklinde yorumladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Maccabi Electra Başantrenörü Guy Goodes, 2 - 0'lık seri için Fenerbahçe Ülker'i tebrik ederek, "Ama daha henüz bitmedi. Fenerbahçe Ülker, Tel Aviv'e gelip bizim atmosferimizi henüz görmedi. Çok eğlenceli bir maç olacak pazartesi günü. İlk çeyrekte biz avantajı kaybettik. Fenerbahçe Ülker 16 sayı öne geçti ve bizim için orada maç bitti. Konuştuğumuz hiçbir şey yapmadık sahada. Maçın sonuna doğru oynamamız gerektiği gibi oynamaya başladık ama ilk başta kaybettiğimiz avantajdan dolayı öne geçemedik." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Goudelock'un bu maçta gösterdiği performansın sorulması üzerine Goodes, "Bu maçta maalesef oyun kurucularımız gerektiğini yapmadı. Uzunlar da aynı şekilde doğru yerlerde olmadılar. Savunmada çalıştığımız hiçbir şey yapılmadı ve ilk beş dakikada 20 sayı yedik bundan dolayı. İkinci üçüncü ve dördüncü çeyreklerde ne kadar iyi de olsak ilk başta kaybettiğimiz avantajdan dolayı her şeyi kaybettik. Zaten Goudelock da ilk çeyrekte 17 sayı üretti. O da bizi bitirmiş oldu." cevabını verdi.

Serinin ilk maçını son çeyrekte kaybetmelerinin bu karşılaşmayı etkileyip etkilemediği şeklindeki görüş üzerine de Guy Goodes, "Olabilir. Oyuncularla maç öncesinde konuştum, hepsi de çok motiveydi. Ama maalesef planladığımız şekilde aynı şeyi gösteremediler. Bir boks maçı gibiydi ilk yumruğu yedik ve yere yığıldık. Uyandığımızda 16 sayı yemiştik ve bir daha da toparlayamadık. İlk maçta yaşadıklarımız bu maçı etkilememesi gerekiyor. Ama bu şekilde de maç olmaz tabii ki ilk çeyrek bir faciaydı." diyerek sözlerini tamamladı.