Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde Kardemir Karabükspor'u 7-1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Ama dördüncülüğü kaçırırsak ben çok üzülürüm. Bu takım ilk 4'te kesin olmalı." dedi.

Bursaspor'un eski başkanlarından İbrahim Yazıcı'nın iki gün önce ölüm yıl dönümünde anıldığını belirten Güneş, "İki gün önce sevgili başkanımızın ölüm yıldönümüydü. Dün de sanat dünyasının önemli ismi, benim çok sevdiğim Zeki Alasya'yı kaybettik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yarın da anneler günü. Annelerin ellerinden öpüyorum." diyerek, şöyle konuştu:

"Bugün Karabükspor zor bir durumda. Biz de geçen hafta kaybettik. Kazanmamız gereken bir maçtı. Hak ettiğimiz galibiyeti aldığımızı düşünüyorum. Bugün skora yansıdı. Farklı bir skor çıktı. Umarım devamı gelir. Fernandao'nun kemiğine darbe geldi. Acısı fazlaydı. İşini ne kadar sevdiğini gösterdi. Oynamak istedi. Başka oyuncular değiştirmek için onu sahada tuttum. Onun için de moral oldu. Sakatlığı ciddi değildir. Acısı oldu."

"KAYBETTİĞİMİZ 4 MAÇIN AFFEDİLİR YANI YOK"

Bursaspor olarak 66 gole ulaştıklarını ve Fernandao'nun gol krallığında açık ara önde olduğunun hatırlatılması üzerine Güneş, "Güzel şeyleri söylemek iyi ama ben eksiklere bakıyorum. Bugün çok gol attık ama gol de yedik. Ben sıkıntılarla uğraşıyorum, güzel şeyleri zamanı geldiğinde konuşuruz. 4 tane kaybettiğimiz maçın affedilir tarafı yok. Futbol zenginliğimiz var, futbol oynamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"DÖRDÜNCÜ OLAMAZSAK ÜZÜRÜLÜRÜM"

Güneş, bu sezon Avrupa hedefi için ise "İlk 5 takım Avrupa'ya gidecek. Kupa maçlarına bağlı. Fenerbahçe, Galatasaray olursa 5 takım gider. İlk 4 kesin gidecek. Beşinci takım riskli. İlk 5'te olursa Avrupa'ya gidersek cezamızı doldurmuş oluruz. Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Ama dördüncülüğü kaçırırsak ben üzülürüm. Bu takım ilk 4'te kesin olmalı." ifadelerini kullandı.