Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, arşiv niteliğinde kalıcı eser bırakan yazarlara şükran borçları bulunduğunu söyledi.

Başkan Esendemir, ÇGC’yi ziyaret ederek kendisine Tarihten Günümüze Çukurova Karakucak Güreşleri kitabını imzalayarak armağan eden Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Şube Müdürü Yusuf Delikoca’yı kitap için kutlayarak teşekkür etti.

Dünyaya güreşi Türklerin öğrettiğini, olimpiyat oyunlarında en fazla madalyanın güreşten kazanıldığına dikkati çeken Esendemir, "Her ne kadar toplumumuzda kitap okuma alışkanlığı yoksa da arşiv niteliğinde kalıcı eser bırakan yazarlara şükran borçluyuz. Türkiye’de ikinci bir eşi bulunmayan ve 530 yıldır aralıksız gerçekleştirilen ‘Tarihi Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Tarihten Günümüze Çukurova Karakucak Güreşleri’ kitabı, kentimizde ve ülkemizde spor konusunda eksikliği hissedilen açığı gidereceğine inanıyorum." dedi.

DELİKOCA: KİTAP İÇİN 76 BİN GAZETE TARADIK

Yazar Delikoca, ekibiyle birlikte kitabı hazırlarken Cumhuriyet’ten günümüze kadar yayınlanan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Kütüphanesi’nde bulunan Yeni Adana, Türksözü, Bugün, Çukurova, Vatandaş, Akşam Postası gibi 76 bin gazeteyi taradıklarını söyledi. Ankara Milli Kütüphane, Başbakanlık Osmanlı Arşivleri, Türkiye Güreş Federasyonu’nun arşivlerinde araştırmalar yaptıklarını aktaran Delikoca, Adana, Mersin, Osmaniye ile ilçelerine giderek hayatta olan sporcularla bire bir söyleşi yaptığını, vefat eden sporcuların aileleriyle görüştüğünü söyledi.