İslami Dayanışma Spor Federasyonu 3. Halter Şampiyonası Türkiye Halter Federasyonu ve Antalya'nın ev sahipliğinde başladı. 13 İslam ülkesinden yaklaşık 100 haltercinin katıldığı şampiyonaya Türkiye erkekler ve bayanlarda tam kadro katıldı. Büyük bir ilgiyle izlenen müsabakaların açılış seramonisine Spor Genel Müdürü Ömer Altunsoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Halter Federasyonu yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Şampiyonanın açılış seremonisinde konuşan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, İslami Dayanışma Spor Federasyonunun önderliğinde üçüncüsünü düzenledikleri halter şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Sporun birlik ve beraberlik ile dayanışmanın en önemli parçası olduğuna vurgu yapan Taşpınar, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan islam ülkeleriyle sportif ve kültürel alanda işbirliği içerisinde olmamızı her fırsatta dile getiriyor. İslam ülkeleri arasındaki dostluğun pekiştiği bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca İstiklal Marşımızın 1921 yılında kabul edilişinin 94. Yıldönümünde şampiyonaya katılan tüm yarışmacılara başarılar diliyorum." dedi.


ISSF Genel Sekreteri Faisal Al Nassar ise "Kral Abdullah'ın İslam ülkelerini bu çatı altında topladığı için teşekkür ediyorum. Türkiye bu organizasyonu barış adı altında düzenlemektedir ve hep barış yanlısıdır. Bu doğrultuda sayın Akif Çağatay Kılıç ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise sporun barışa katkısının büyük olduğunu ve şampiyonaya katılan sporculara başarılar dilediğini ifade etti.

İLK MADALYA İSMET AKGÜL'DEN

14 bayan, 16 erkek sporcu ile şampiyonaya tam kadro katılan milli halterciler, açılış gününü madalyalar ile süsledi. Erkekler 56 kilo mücadelesinde podyuma çıkan İsmet Algül koparmada 105 kilo ile gümüş ve silkmede ise 125 kilo bronz madalyanın sahibi oldu. Sporcumuz toplamda ulaştığı 230 kilo ile yine bronz madalya kazandı.

56 kiloda Iraklı sporcu Ali Ahmed silkmede 137, koparmada 109 ve toplamda da 246 kiloluk derecesiyle oyunlar rekorunu kırarak altın madalyaya ulaştı.

Bu kiloda Emrah Çalışkan ve Şevket Kardeş ise B grubunda yarışıp dereceye giremediler.