Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, şampiyonluk yarışının ligin sonuna kadar süreceğini ve ipi göğüsleyen tarafın kendileri olmak istediğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, "Galibiyetten dolayı Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. İki takım da kazanmak için oynadı. Güzel mücadele oldu. Karşılıklı pozisyonlar vardı. Değerlendiren Fenerbahçe oldu. Maça iyi başladık, baskıya baskıyla karşılık verdik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedrik. 1-0 geriye düştükten sonra 1-1 bulacak pozisyonlarda oldu ama değerlendiremedik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bundan sonra 11 tane maçımız var. Lig sonuna kadar bu yarış devam edecektir. Sonunda ipi göğüsleyen biz oluruz." dedi.

Derbide Hakan Balta'nın erken sakatlığnın kendilerini olumsuz etkilediğini kaydeden Hamza Hamzaoğlu, "Hakan'ın sakatlığı oyun anlayışımızı etkiledi. Orta sahada daha etkin olabilirdik. Umut'u bu akşam sağda kullandık. Rakibin iyi tarafları da vardı. İki beklerini oynatmadık. Beklediğimiz herşey iyi gidiyordu. Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik." diye konuştu.

Tecrübeli hoca, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ın zaman zaman hatalı kararlar vermesine rağmen iyi bir maç yönettiğini kaydetti.

Hamza Hamzaoğlu, bu akşamki derbide sadece futbolun oynandığını ve futbol konuşulacağını ifade etti.
Maç sonundaki Fenerbahçeli futbolcuların sevinçlerinin sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Kazanan takım sevinecektir. Küfür varsa birşey diyemem. Kötü olan herşeye karşıyız." diye konuştu.