Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalarak sezonu 77 puanla şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, lig kupasının ardından Bursaspor ile oynayacakları Türkiye Kupası finalini de kazanarak sezonu çifte kupa ile tamamlamak istediklerini söyledi.

Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, son maçların her zaman zor olduğunu bildiği için Rize'ye şampiyon olarak gelmenin keyifli olduğunu belirtti. Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Şampiyonluktan sonra maç oynamak rahatladıktan sonra maça çıkmak zor. Bunu da hissettik. İkinci yarıda tempolu maç oldu. İki takım içinde keyifli bir maç oldu. 1-1’lik sonuçla ayrılıyoruz. Şampiyonluğumuz camiamıza hayırlı olsun. Çaykur Rizespor’da zor bir sezonu geride bıraktı. Onları da tebrik ediyoruz. Önümüzde Bursaspor ile oynayacağımız bir kupa maçı var. En iyi şekilde bu maça hazırlanmak zorundayız. İyi takıma karşı oynayacağız. Hazır çıkıp inşallah bir kupa ile daha İstanbul'a dönmek istiyoruz."

Galatasaray ile anlaştıklarında yardımcı hocaların fikstürün son maçını Çaykur Rizespor ile oynayacaklarını kendisine hatırlattığını ifade eden Hamzaoğlu, "Fikstüre dikkat etmedim. Rize'de oynayacağımızı söylediler. Daha önce burada Akhisar Belediyespor ile şampiyonluk yaşadığım için 'Kısmet Rize'de bir şampiyonluk yaşamak daha' dedim. Dua ettik. ‘Rize'ye şampiyon olarak gidelim’ diye. Burada rahat maç oynadık. Son maça kalmadı." diye konuştu.

Hamzaoğlu, yönetim kurulu ile bir araya gelerek gelecek sezon için strateji belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.

ŞAMPİYON TAKIM ALKIŞLANIR

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman ise yaptığı açıklamada, "Biz takım olarak hedefimize ulaştık. Ligde kaldık. İyi analizler yapıp bundan sonraki yapılanmamızı belirleyeceğiz." diyerek şunları söyledi:

"Bol pozisyonlu bir maç oldu. Her iki takım oyuncuları hakemimizi omuzlarda uğurladı. Bizim takımımız şampiyon Galatasaray’ı sahaya çıkarken alkışladı. Takımımızın bu centilmenliği diğer takımlara iyi örnek olacaktır. Şampiyon takım alkışlanır."