Beşiktaş'a 1 - 0 mağlup olan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, yedikleri golü 'basit hata' olarak değerlendirdi. Karaman, "Gelişmek istiyorsan basit goller yemeyeceksiniz." dedi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 8. haftasında Çaykur Rizespor, Beşiktaş'a 1 - 0 mağlup oldu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "İyi bir maç oldu. Mücadele gücümüz zaman zaman çok iyi zaman zaman da pas hatalarında başarısız olduk. Bence 90 dakika içinde bizim açımızdan özetlenecek tek şey yediğimiz golde bizim 7 oyuncumuzun düdük sesini duymadan hakeme bakıp itiraz etmeleri. Halbuki top oyunda. Kalecimiz de çıkmıştı hakem bizim lehimize karar verecek diye. O anda oyun oynanıyor. 7 oyuncu hakeme bakıyor ve oyunu bırakıyor. Buradaki eleştiri bize kendi oyuncularımıza hepimize. Koray ne yapıyor Quaresma'ya güzel bir asist yapıyor. Gelişmek istiyorsan o kadar mücadeleden sonra öyle basit goller yemeyeceksin. Oyuncular sadece verilen taktiklere değil oyunun akışına göre uyum sağlamak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın hakeminin sertliklere müsaade ettiğini dile getiren Hikmet Karaman, "Bugünkü hakem ikili mücadelelerde bizim aleyhimize de rakibin aleyhine de düdük çalmadı sertlikleri bıraktı. Benim de hoşuma gitti. Oyuncular alışık değil yere yatıyor kalkmıyor ya da faul istiyor, yediğimiz golde olduğu gibi. Bu önemli bir konu. Sonuçta Beşiktaş iyi bir takım kaybettik. Gelişim derslerini de buradan çıkarıp önümüzdeki maçlarda daha dikkatli olmaya çalışacağız." diye konuştu.