Süper Lig'de, bu sezon Yeni Şehir Stadı'nda oynadığı 10 maçta 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile sahadan ayrılan, 11 maç sonra Eskişehirspor'u 3-0 yenerek sahasındaki ilk galibiyetini alan Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman, "Bu galibiyetle negatif olan 'Sahasında kazanamayan takım' olma unvanını sildik." dedi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi oyun ortaya koyduklarını ve 90 dakika sonunda haklı bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Oyun içerisinde küçük gerginlikler olduğunu ifade eden Karaman, "Sonuçta kazanmayı başardık. Bu galibiyetle negatif olan 'Sahasında kazanamayan takım' olma unvanını sildik. Bu galibiyetle iki basamak yukarı çıktık, ama 2 hafta sonra iki basamak aşağı inebiliriz. Rakiplerimiz var. Teknik ekip, yönetim ve oyuncularla minimum hata ile yola devam etmeliyiz." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Hafta içerisinde kurban kesildi, dua edildi. Bunun etkisi var mıdır?" şeklindeki soruyu Karaman, şöyle yanıtladı: "Kurban kesildi. Dua edildi. Dua inanç önemli, ama o zaman Suudi Arabistan dünya şampiyonu olur. Bunu farklı konulara getirmek sosyal medyada alay konusu olur. Bugün de şansızlık yok mu? Birçok gol pozisyonu bugün de kaçtı. Bazen becerisizlik, bazen son vuruş eksikliği olur. Gol pozisyonuna takım giriyorsa olumlu, ama atamıyorsa biraz daha çalışacağız."

Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe ise maça çok kötü başladıklarını vurgulayarak, "Hayal kırıklığı yaşıyoruz, 3-0 mağlubiyet nedeniyle. İlk dakikalarda yediğimiz 2 gol ve kırmızı kart bizi çok üzdü, mağlubiyete sürükledi. İkinci yarıda mücadeleyle savaşmaya çalıştık. İkinci yarıda rakip de gol pozisyonuna girdi. Rakip daha iyiydi. Rizespor'u tebrik ediyorum, hak ettiler. Bir sefer 3 - 0 kaybedelim üç kez 1-0 kaybedeceğimize. Bursaspor maçında bunu telafi etmeliyiz." şeklindeki konuştu.