Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ilk 7 dakikada yedikleri gollerin takımın dengesini bozduğunu söyledi.

Süper Lig'in 26. haftasında oynadıkları Fenerbahçe maçını değerlendiren Karaman, 5-1 mağlup oldukları Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada, "İlk 7 dakikada yediğimiz 2 gol var. Gollerden sonra Fenerbahçe’nin etkili oyunu vardı. Nitekim attıkları gol paslarında da o farkı ortaya koydular. 8 oyuncunun milli takımda olması, sakatlıklar ve oyun içerisinde de 4-5 tane iyi başlayamayan arkadaşlarımızın fazlalığı farklı mağlubiyeti getirdi. Ama şampiyonluğa oynayan bir takım karşısında ilk 7 dakika 2-0 geri düşmeyeceksiniz. Bu maçın analizini iyi yapıp ona göre önümüzdeki maçlara çıkmamız gerekiyor. Çünkü matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemiş değiliz." dedi.

Bir soru üzerine maça beraberlik için çıkmadıklarını söyleyen Karaman, taktik ve oyuncu hatası yaptığını kabul etmediğini belirtti. Karşılarında şampiyonluğa oynayan bir takım olduğuna dikkat çeken Karaman, şöyle devam etti:

"Siz küme düşmeme potasında olan bir takımsınız. Ve böyle bir ortamda 7 dakikada 2-0 geri düşüyorsunuz. Böyle bir maçı geri çevirmek zor. Şampiyonluğa oynayan bir takım karşısında 7 dakikada böyle geri düşmeyeceksin. Düşersen demoralize olursun. Mutlaka ders alacağımız hatalarımız da var."

Maçtan önceki aşırı konsantrasyonun bireysel büyük hataları getirebildiğine değinen Karaman, gol noktalarındaki becerilerinin eksik olduğunu da dile getirdi.