Spora ilk adım başlığı ile sporcu motivasyonu konsepti ile yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Engelliler Haftası nedeniyle anlamlı bir etkinliğe daha imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 317 engelli sporcusu ve aileleri, Türk sporuna öncülük eden kurumların başkan ve yöneticileriyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği yemekte bir araya geldi.

'Sporla Engelleri Birlikte Aşalım' konulu buluşmanın Dünya Engelliler haftasına denk getirilmesi, engelliler gecesine özel bir mana kazandırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen organizasyona, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, Spor Eski Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkan Danışmanı Sebahattin Keskin, Büyükşehir Belediyespor'un Engelli sporcu ve ailleriyle birlikte spor camiasının seçkin isimleri katıldı.

Engeliler buluşmasının açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği spor tesisleri açılışı ve başarılı sporcu yetiştirme hamlesinin, bugün halen devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin en büyük spor kulübü olma özelliğinden olsa gerek, her geçen gün sorumluğumuz biraz daha artmakta. Bu yükün kolaylaşması yönünde özel çaba sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a çok teşekkür ederiz." dedi.

Diğer branşlarda olduğu gibi, engelli sporcularının kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Ahmet Hamdi Çamlı, bu özverili çalışmanın karşılığını almaya devam ettiklerini söyleyerek, "Özel sporcular, görme ve bedensel engelli sporcularımızın sayısını her geçen gün artırmakta. Çalışmalarımızın amacı daha çok engelli vatandaşımıza spor yaptırmak. Sporcularımızın başarısı, ülkemizin uluslararası yarışmalarda tanınması, kulüp çalışanlarımızın özverili çalışması kazanım olarak sonuca yansıyor." diye konuştu.

Günün anlam ve önemi hakkında düşüncelerini paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ise açıklamasında, belediye olarak Silivri'den Tuzla'ya tüm tesislerin kapılarını normal vatandaşlara olduğu gibi engelli vatandaşlara da açık olduğunu belirterek, "Rehabilitasyon amacıyla tesislerimize gelen engelli vatandaşlarımız, daha sonra sağladıkları başarı ile spor kulübümüze yönlendiriliyoruz. Bugün ortaya çıkan tablo, bunun göstergesi." dedi.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç anlamlı gecede katılmaktan duyduğu memnuniyete değinirken, Spor Eski Genel Müdürü Mehmet Baykan sporun lokomotifi konumundaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un diğer kulüplere örnek olduğuna değinerek, geçmiş yıllarda engellilerin uluslararası spor arenasında Türkiye'nin ismi okunmazken, bugün gelinen noktanın takdirinde üzerinde olduğunu söyledi.

Program akışında Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor yüzme takımı sporcuları Beytullah Eroğlu, Özlem Kaya, Muhammet Ali Aydın ve İdil Beyza Alpan'a değişik ödüller takdim edilirken, programın sonunda sunulan müzik ziyafetinde, katılımcılar neşeli dakikalar geçirdiler.