Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan saldırının profesyonelce yapıldığını, ancak olaydan sonra amatörce hareketler yapıldığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da yapılan toplantının bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Kulübü'nün başına gelenlerin hiçbir kulübün başına gelmesini istemediklerini vurgulayarak, "Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan saldırı sadece Fenerbahçe'ye değil Trabzonspor'a ve tüm kulüplere yapılmıştır. Olayın boyutlarını adli makamların araştırıyor. Sonuçların ortaya çıkmasını bekleyip ona göre yapmalıyız. Şu anda bir algı yönetmeye bir algı oluşturmaya gerek yok. Ciddi bir olay ülkenin bütün gündemini meşgul ediyorsa algı yapılmaz ve üretilmez. Adli makamların sonucunu beklememiz lazım. Olayın net bir şekilde ortaya çıkmasını beklememiz lazım. " dedi.

Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan saldırının amatörce yapılmış bir olay olmadığına vurgu yapan Trabzonspor Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saldırı olayı amatörce yapılan olay değil. Profesyonelce yapılan olay. Gecenin o saatinde ve karanlığında hareket halinde otobüsün şoförünü vurmak kolay değil. Olay profesyonelce yapılıyor. Emniyet güçleri de olayı titizlikle araştırıyor. Ama olaydan sonra amatörce bir hareket var. Olayın oluş noktasın yüz metre ilerisinde el yapımı ahşap yarısı demir bir tüfek bırakılıyor. Bu kadar profesyonelce iş yapan şahıs demeyeceğim insanlık dışı insanlar gidip bunu yüz metre ileriye bırakmaz. Profesyonelce iş yapıp amatörce iş yapılmaz. Olayın adli makamlarının sonuçlarını bekleyip araştırmaların ortaya çıkmasını bekleyip ondan sonra değerlendirme yapacağız."

Liglerin bir haftalık ertelenmesi konusunda da Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, "Aslında erteleme ile prim vermek doğru değil. Yarın farklı bir olay olduğu zaman ligleri mi erteleyeceğiz. Görüşler ortaya çıktı. Bir takımın maçını erteleyince diğer takımların maçları da ertelendi. Böyle bir karar alındı."

Toplantının bitiminde Süper Lig kulüp başkanlarının Fenerbahçe Kulübü'ne geçmiş olsun ziyarete gideceklerinin hatırlatılması ve kendisinin de Fenerbahçe Kulübü'ne geçmiş olsuna gidip gidilmeyeceği sorusuna ise İbrahim Hacıosmanoğlu, "Ofisimde toplantım var. Ona gideceğim." diyerek toplantıdan ayrıldı.