Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'nda müsabakalar tüm hızıyla devam ederken, grekoromen güreşte dün mindere çıkan ve oyunları bronz madalya ile tamamlayan Cenk İldem, altın madalyayı kaçırdığı için üzgün olduğunu söyledi.

Azerbaycan’da devam eden 1. Avrupa Oyunları’nın ilk gününde mindere çıkan milli güreşçimiz Cenk İldem, 98 kiloda bronz madalya kazanarak güreş adına ilk madalyayı elde ederken, finali ve altın madalyayı kaçırdığı için de çok üzgün olduğunu söyledi. Sabah seansında sırasıyla İsrailli, Finlandiyalı ve İtalyan rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükselen Cenk İldem, Rus sporcu Islam Magomedov karşısında aldığı 6-2’lik mağlubiyet neticesinde finalin kapısından dönmüştü.

Akşam seansında Azerbaycanlı Nuriyev'i 3-0 mağlup ederek bronz madalyaya uzanan milli güreşçi Cenk İldem, 1. Avrupa Oyunları’nda güreş branşında ilk madalyayı kazanan isim olmasına rağmen, "Bronz tamam ama benim altın madalya almam gerekirdi. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirerek geldiğim Bakü'de adeta kendi seyircimiz önünde gibi olmamıza rağmen altın madalya alamamam bir eksiklik." dedi.

Bilindiği gibi oyunların ilk gününde ülkemizi temsil eden sporculardan 59 kiloda Fatih Üçüncü, 71 kiloda Yunus Özel ve 80 kiloda Selçuk Çebi rakiplerine mağlup olarak kürsüye çıkamamışlardı.

Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda bugün mindere çıkan milli güreşçiler 66 kiloda Abdulsamet Uğurli, 75 kiloda Emrah Kuş, 85 kiloda Metehan Başar ve 130 kiloda da Rıza Kayaalp madalya mücadelelerine devam ediyor.