Gençlerbriliği Başkanı İlhan Cavcav, kulüplerinin 92. yaşında futbolculardan galibiyet istediğini ve oyuncularının da bunu başardığını söyledi.

Gençlerbrilği’nin kendi sahasında güçlü Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası Balkan İlhan Cavcav açıklamada bulundu. Kulübün 92. yıldönümünde futbolculardan galibiyet sitediğini belirterek sözlerine başlayan duayen başkan, ‘’Bugün, kulübümüzün 92. yıldönümü. Futbolcu arkadaşlarıma, 92. yılımızda bir galibiyet hediye edin bana dedim. Bütün futbolcularımızı canı gönülden kutluyorum. Gençlerbirliği, tarihinde her zaman başarılı olmuştur. 92 yıllık zaman dilimi içerisinde de Orhan Şeref Apak’lar, Hasan Polat’lar, Kemal Kaya’lar gibi çok değerli insanları yetiştirmiş bir kulübüz. Bana göre çok iyi bir müsabaka oldu. Takımımız belki burada daha da farklı kazanabilirdi. 2-1’lik galibiyet, özellikle yaş günümüzde olması nedeniyle bizim için çok mana ifade eden bir galibiyet oldu. Fenerbahçe’ye geçmiş olsun diliyorum. Onlar da tabii çok iyi bir takım. Güçlü bir ekip ancak biz sahada oynadığımız futbolla Fenerbahçe’den daha üst düzeyde futbol oynadık. Bu bakımdan çok mutluyum” dedi.

Daha önce Galatasaraylı olduğu yönünde beyanat vermesine değinen Başkan Cavcav, “Ben niye Galatasaraylıyım bunu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Benim amcam ve kardeşim Galatasaray Kulübü'nde, o Turgaylar, Kamiller, İsfendiyarların zamanında futbol oynamış insanlardır. Ben küçük yaştan beri futbol oynadım. Yaşım 80, 21 yaşında, 59 sene evvel bana 4 milyon lira Fenerbahçe ve Ankaragücü transfer teklif etti. Fakat rahmetli babam müsaade etmedi. Ben, o gün bugündür futbol seyreden bir insanım. Buradan Galatasaraylı olmama geliyor. Ama Galatasaray’la kaç maç oynamışız baksınlar. Kaç galibiyet almışız baksınlar. Ben hayatımda ne maç aldım ne de maç sattım. Sosyal medyada bana hakaret edenlere sesleniyorum. Bunlar ayıp şeyler.” diye konuştu.