Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı çoluğunun çocuğunun rızkını takıma gömerken, seyretmekle yetinen birileri tarafından enayi yerine konulmanın zoruna gittiğini belirtti. 14 Kasım'da yapılacak Olaganüstü Genel Kurul'da aday olmayacağını ifade eden Kahramanlı aday olacak kişinin kasaya 10 milyon lira koyması gerektiğini vurguladı.

Başkan Kahramanlı, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında sesini duyuramamaktan yakındı. Herkesten sesini duymasını isteyen Başkan Kahramanlı, hiç bir zaman zorda kalınca görevden kaçan biri olmadığını her zaman zoru başaran bir başkan olduğunu kaydetti. Takıma herşeylerini verdiklerini hiç kimsenin kapısını çalıp para istemediğini anlatan Kahramanlı, şöyle konuştu:

"Kimsenin kapısını çalıp dilenmedim. Bu kulubü kendi imkanlarımla tek olarak sırtımda taşıdım. Ama bugün diyorum ki ben artık yoruldum. Maddi olarak yoruldum sağlığım buna elvermiyor. Gelin hep birlikte bu işin içine girelim. Herkes elini taşın altına soksun. Az da olsa parmak kadar da olsa onların da canı acısın. Bunu hissetsin. Ama kimse bunu duymuyor sesimizi duymuyor."

"BEN BU SAATTEN SONRA YOKUM"

"Ben diyorum ki ben bu saatten sonra yokum. Yapmak isteyen varsa gelsin" diyen, Başkan Kahramanlı, "Diyorlar ki Ali Kahramanlı'nın alacağı var, evet benim alacağım var. Ben şu an para istemiyorum. Bunu söyleyeyim. Ama bir baba yiğit varsa çıksın 10 milyon lira kasaya koysun bu takımı alsın bundan sonra bu takımın kimseye ihtiyacı olmaz." ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

"Bu kulübün çok büyük borcu yok. Toplasan 50-60 milyon lira bir borcumuz çıkar. Ama bugün birisi gelir kasaya 10 milyon lira koyarsa kendi kendini amorti eder ve devam eder gider. Ama diyorlar ki 'Nasılsa Ali Kahramanlı bu işi yapıyor o yapsın'. Ben'de diyorum ki bu işi yapmayacağım. Ben 9 genel kurul yaptım. Biz kendi imkanlarımızla yönetimler oluşturduk buraya kadar geldik. Ama bu saatten sonra bu işi benim tek başına yapmam mümkün değil. Herkesi bu işin içine alarak bu işi yapabiliriz. Ali Kahramanlı bu işi yapıyorsa bana destek verin ben yine yapayım. Destek verin sahip çıkın yapayım. Ama bu saatten sonra ben kendi imkanlarımla burada kulüp başkanlığı yapmam."

14 Kasım'da yapacakları Olağanüstü Genel Kurul'a katılmayacağına dikkat çeken Başkan Kahramanlı, "Ben aday değilim. Aday olmadığım yerde olmam. Oraya gitmeyeceğim ama şunu söyleyeyim. Oraya bir aday göndermezseniz bir aday çıkmazsa bir gün sonra siz bu takımı burada bulamazsınız. Hepsi dağılır gider. Yazık olur. Bizim sesimizi birileri dinlemesi lazım. Bu takım 14 Kasım'da sandığa gittiğimizde Ali Kahramanlı orda yoksa veya birileri yoksa bu takım bir gün sonra herkes evrakını alır ve bu takım dağılır. Ben bunu bildiğim için söylüyorum. 2 gün önce takım antrenmana çıkmıyordu şimdi tabi futbolcu alışmış geçen sene biz her ay tıkır tıkır parasını ödüyorduk. Primlerini ödüyorduk yine ödüyoruz. Sivas maçının primlerini bugün saat 12.00'de ödedim. Ben ödedim. 200 küsür bin TL. Ali Kahramanlı bugün primlerini ödedi. Bu saatten sonra benim gibi Olağanüstü Genel Kurul isteyen bir kulüp başkanı para ödemez ama çok önemli bir maça çıkıyoruz dedim." diye konuştu.

"BU KULÜBÜ BU SAATTEN SONRA ANCAK PARA İLE KURTARABİLİRSİNİZ"

Bu işte yok olduğunu bir ay öncede söylediği halde kimseye dinletemediğini anlatan Başkan Kahramanlı, "Gitme diyorlar. Tamam gitmeyeyim de bana kaynak bulun. Bana destek verin. Bana sahip çıkın. Ben gitmiyorum gitmem. Bu takım benim değil şehrin takımı. Bunu kimse dinlemiyor. Bu benim takımım değil ki. Benim malım değil ki. Ben yarın çantamı alır çıkar giderim. Bu saatten sonra bu kulübü parayla kurtarabiliriz. Eğer çok hızlı bir eylem planı içinde olmazsak yarın bu takımı kimse tutamaz. Ben burada başta Sayın Valim, Büyükşehir Belediye Başkanım, oda başkanları ve bu şehirde para kazanan insanları çok hızlı bir şekilde bir araya gelerek bir eylem planı yapıp Mersin İdmanyurdu'na nasıl bir kaynak oluştururuz bunun hesabı yapılmalı bir çözüm yolu bulunmalı. Değilse koca şehre yazık olur." dedi.

Bir basın mensubunun 2 gün önce bırakacağını açıklamasına rağmen arayan soranın olup olmadığı yönündeki soruya Başkan Kahramanlı, "Bu konuda beni ne arayan oldu ne soran. Başkanım hele bir gelin konu, sorun, sıkıntı nedir, bunu birlikte konuşalım, paylaşalım. Çözüm nedir?. Ne yapabiliriz? diyen bir kimse olmadı." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Bizim sesimizi kimse dinlemiyor. Kimse sesimize kulak vermiyor. Ben yine söylüyorum bakın yarın geç olur. Bunun sorumlusu ben değilim. Bu şehir. Takım iyi gitse idi belki bunları konuşmayacaktık. Belki bunlar olmayacaktı. Ama kötü gitti, olabilir. Ha bunun nedeni bundan dolayı mı hayır. Bu şehirde yalnız ben yaşamıyorum. Benim 350 tane çalışanım var. Benim de ailem var. Benim de çocuğum var. Ben bunları bırakırken çoluğumun, çocuğumun rızkını Mersin İdmanyurdu'na gömerken birileri de beni izleyip, bana seyirci olmak, afedersiniz beni enayi yerine koymak bu benim zoruma gidiyor."

"BANA DEĞİL KULÜBE PARA VERSİN"

Mersin İdmanyurdu'na para vererek başkanlık yaptığını ifade eden Başkan Kahramanlı, "Ben para vererek kulüp başkanlığı yaptım. Tabii ki benim alacağım var ama bugün için buraya gelip görev almak, başkanlık yapmak isteyen varsa benim içeride alacağım var ben bugün için diyorum ki ben para istemiyorum. Ben paramı her halükarda alırım. Ama gelsin bana para vermesin ben paramı alırsam alırım, almazsan feda olsun. O gelsin önce kulübe para versin. Kulübü kurtarsın. Bana para vermesin." ifadelerini kullandı.