Kahramanmaraşlı atıcılar, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun kuruluşunun 90. yılı nedeniyle Erdemli'de düzenlenecek şampiyonaya hazırlanıyor.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 2-8 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonaya Kahramanmaraş'ta Havalı Silahlar Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi'nde hazırlıklarını sürdüren atıcılar, yeni şampiyonluklar için çalışıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atıcılık antrenörü Yusuf Tuğsat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında kurulan Havalı Silahlar Olimpik Sporcu Merkezi'nin yetiştirme faaliyetlerinin 4 yıldır başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Şubat ayında Antalya'da düzenlenen "Kış Kupası"nda yıldız bayan takımının Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Tuğsat, alınan derecenin bir rekor olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Takım olarak kurulduğumuz günden bu yana bir çok şampiyonlar çıkardık. Ekim ayında gerçekleştirilen 'Cumhuriyet kupası' müsabakalarında yıldız bayan takımımız Türkiye ikincisi oldu. Yıldız erkek takımız ise müsabakaya ilk kez katılmasına rağmen Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Sonuç olarak atıcılık alanında başarılı olan sporcularımız Ayşegül Bağrıaçık ve Mücait Kayabaşı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurulan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne çağırıldı." 

Tuğsat, atıcılık sporunun çok zor ve özveri isteyen bir spor olduğunu, sporcuların ise tümünün öğrencilerden oluştuğu için antremanları sadece okul sonrasında yaptıklarını ifade etti.

Sporculardan Ayşegül Bağrıaçık da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne çağrıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Erdemli'de yapılacak olan şampiyonada daha önce olduğu gibi Türkiye birinciliği  hedefliyorum" şeklinde konuştu.