Kolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istedikleri kadroyu kurduklarını belirtti. Takımın bugün Kocaeli Kartepe'de hazırlık kampına girdiğini belirten Kolat, şöyle konuştu:

"Nijerya'dan Razaq Adegbite, Madu Chibuzor, Oseni Bolaji, gurbetçi futbolcu Hüseyin Jasli, Bucaspor'dan Akın Açık ve Ofspor Gökhan Durmuş'u renklerimize bağladık. İstediğimiz kadroyu kurduk. Mevcut kadromuzla da kampa giriyoruz. Kampta bakacağız, eksikliklerimiz varsa da takviye yapacağız. Hedefimiz bu yılda ligde kalmak. Bunun mücadelesini vereceğiz."

Kolat, 17 Temmuz'da Eskişehirspor'la bir hazırlık maçı yapacaklarını, 6 hazırlık maçı yapıp takımın omurgasını görmeye çalışacaklarını vurguladı.

Maçların yapılacağı 12 Şubat Stadyumu'ndaki iyileştirme çalışmalarının da sezona yetiştirilmeye çalışıldığını ifade eden Kolat, şunları kaydetti:

"Işıklandırmadan soyunma odalarına, sahanın zemininden depreme karşı dayanıklılığa kadar bütün çalışmalar sezona yetiştirilmeye çalışılıyor. Maddi sıkıntımızın büyük bir bölümü atlatıldı. Çok şükür takımımızı büyük oranda kurduk. Bundan sonra takımımızın maddi sıkıntısının çok fazla olacağını düşünmüyorum. 2 milyon TL, SSK ve vergi borcumuz vardı. Onları yapılandırdık."

Kolat, güçlü Kahramanmaraş taraftarı arkalarında olduğu sürece takımı güzel günler beklediğini belirterek, kazasız belasız bir sezon geçirmeyi temenni etti.