Dünya karatesinin yıldız isimleri, Eylül ayının ilk haftası İstanbul’da bir araya gelecek. Türk karatesinin klasikleri arasına giren Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası kapılarını 10’uncu kez açarken, "Karate 1 Premier League"de İstanbul’daki beşinci yılını geçirecek.

2015 yılının ilk yarısını sportif ve organizasyon açısından başarılı geçiren Türk karatesi, Eylül ayının ilk haftası, iki önemli turnuvanın heyecanını yaşayacak. 4-5 Eylül tarihlerinde 10. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası, 6-7 Eylül tarihlerinde ise Karate 1 Premier League, İstanbul’un ev sahipliğinde yapılacak. Organizasyonlar, Bayrampaşa’da bulunan Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan ve yıldız isimlerin buluşma noktası olan "Karate 1 Premier Leauge", beşinci kez İstanbul’da düzenlenecek. 2014’te organizasyon tarihine 'en yoğun katılımlı organizasyon' olarak geçen İstanbul etabına kayıtlar devam ederken, şu ana kadar 47 ülkeden 533 sporcu yerini ayırttı.

Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul gören organizasyonu geçtiğimiz yıl kazandığı dört altın, bir bronz madalya ile genel sıralamanın zirvesinde tamamlayan Büyükler Milli Takımı, İstanbul’da tam kadro mücadele edecek.

Büyükler kategorisinde yapılacak organizasyonda sporcular, kata ve kumite olmak üzere 12 ferdi, 2 takım dalında dağıtılacak madalya mücadelesinin içinde olacak.

HEYECAN İSTANBUL OPEN’DA BAŞLAYACAK

İstanbul’daki karate heyecanı, Türk karatesinin klasikleri arasına giren Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası ile başlayacak.

Türk sporcuların uluslararası müsabaka tecrübesini artırmak amacıyla temelleri atılan organizasyon 3-4 Eylül tarihlerinde 10’uncu kez kapılarını açarken, dokuz ülkeden yaklaşık 700 sporcunun katılım göstermesi bekleniyor.

Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşecek turnuvada yıldız, ümit ve genç sporcular 6 kata, 26 kumite dalında madalya mücadelesi verecek.

Veteran sporcular 4 kata ve 4 kumite dalında dağıtılacak madalyalar için mücadele edecek.