Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, TFF İl Temsilciliği ve Amatör Sporlar Konfederasyonu'nun (ASKF) ortaklaşa düzenlediği 'Kurumlar Arası Futbol Turnuvası' başladı. Turnuvanın 1. gün maçlarında Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Kapalı Ceza Evi'ni 5-2 ile geçti.

İlk karşılaşmada 3 puan alan Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Kulüp Başkanı Ercüment Daşdelen, heycanlı ve çekişmeli geçen bir karşılaşma ile turnuvaya başladıklşarını söyledi. Önlerinde Perşembe günü oynayacakları Diş Hastanesi maçının olduğunu belirten Daşdelen, "İlk karşılaşmamızda iyi oynadık. Haklı galibiyet aldık. İlk karşılaşma olmasına rağmen gazeteci arkadaşların performansından memnunum. Cezaevi güçlü rakipti. Buna rağmen sahada iyi olan bizdik. Turnuvaya 3 puanla başladık. Arkadaşları kutluyorum." dedi.

Karşılaşmanın ilk yarısından itibaren rakibinin üzerine giden Gazeteciler Cemiyeti'nin, 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen rakibini 5-2 yenerek grupta ilk karşılaşmalar sonrasında gol averajıyla lider olduğunu ifade eden Antrenör Bedir Altunok ise ilk karşılaşmada sergiledikleri performansla seyircilere de keyifli anlar sunduklarını aktardı.

TURNUVAYA BÜYÜK İLGİ VAR

ASKF Başkanı Burhan Taş ise bu yıl ikincisini düzenledikleri Kurumlar Arası Futbol Turnuvası'nın büyük ilgi gördüğüne dikkat çekti. Taş, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz turnuvaya 22 takım katıldı. Burada amacımız spor ile insanları buluşturmak. İlk karşılaşmalarımız oynandı. Çok güzel maçlar oldu. Centilmenlik içerisinde geçen karşılaşmalara katılan bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İl Temsilcisi Metin Rıza Akıl da, turnuvaya katılan kurumlara başarılar dileyerek, karşılaşmaların spor ahlakına uygun olarak yapılmasını istedi.