Ligin başlamasına kısa bir süre kala PTT 1. Lig’de mücadele edecek olan Karşıyaka Spor Kulübü'nde patlak veren yönetimle Erdal Acar kavgası, camiada şok etkisi yaptı. İstanbullu işadamı Acar, kulübe şu ana kadar 8 milyon 574 bin TL nakit katkıda bulundu. İddialara göre ilerleyen süreçte Acar'ın desteği, bir türlü kanuni zemine oturmadı. Nakit ödemeler için bağış makbuzu alan Acar, diğer ödemelerde yönetimin istediği teminat mektubu yerine, şahsi senetlerini kullandı. İlk günlerde kulübün bütün borcunu ve transfer bütçesini üstleneceğini söyleyen Acar, ödemeleri yönetimin istediği hızda yapmayınca ipler gerildi. Basketbol takımının 500 bin dolarlık şampiyonluk primini ve transfer yasağını kaldırmak için gerekli son 800 bin TL'lik borcu da ödemedi. Türkiye Futbol Federasyonu, 900 bin TL'lik güncel SGK borcu yüzünden yeni transferlere lisans vermeyince sinirler tavan yaptı.

Erdal Acar’ın, ilk yarıyı lider bitirmeleri halinde futbolculara 14 milyon dolar prim dağıtacağını açıklaması, basketboldaki şampiyonluğu kendisine mal eden sözler sarf etmesi ve 6 milyon TL'nin üzerindeki transfer harcamaları için kulübe teminat mektubu vermemesi yönetimi kızdırdı. İşadamı Acar'ın Karşıyaka'ya ilgisi, ilk günden itibaren tartışmalara yol açtı. Bazı çevreler, lüks konut projeleri yapan Acar'ın İzmir’de inşaat planladığını, bazı çevrelerse siyasi otorite tarafından kulübün ve özellikle taraftarın iktidara karşı sert tavrını yumuşatması için gönderildiğini iddia etti ancak o, kulübe ilgisinin herhangi bir maddi karşılığı olmadığını açıkladı. Karşıyaka Basketbol Takımı'nın, şampiyonluk kupasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı ziyarete Acar ve AK Partililerin de katılması eleştirilere sebep oldu.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Erdal Acar'la işbirliğinin kanuni zemine oturmasını beklediklerini söyledi. Erten, "Desteği yasal zemine oturmadan, çuvalla para getirse kabul etmem. Karşıyaka'nın 60 yıldır destekçisi olan Yaşar Holding, bu yıl Euroleague oynayacak basketbola 12 milyon TL katkı koyacak. Onlarla bile yasal anlaşmalarımız var ve kulübün işleyişine müdahil olmuyorlar. Acar'a, olması gereken yeri defalarca anlattık ama dinlemedi. Bir yandan para öderken diğer yandan borç yapmak, kulübü ileride daha büyük sorunlara sürüklemek istemiyoruz." diye konuştu.