Kayserispor, ligin bitimine üç hafta kala Süper Lig'e çıkmayı garantileyen takım oldu. Ancak Antalyaspor maçında maç bitimi sonrasında seyircilerin saha içerisindeki olayları nedeniyle kendi sahasındaki bir maçını seyircisiz oynayacak. Ligde sadece Karşıyaka ile kendi sahasında oynayacağı maçta taraftar olmayacak. Sarı kırmızılı takım Süper Lig sevincini seyircisiyle yaşayamayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu PTT 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan Kayserispor'a 1 maç saha kapatma ve 155 bin 500 TL para cezası verdi. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından verilen cezalar, sarı kırmızılı kulüp ve taraftarın tepkisine yol açtı.
Sarı kırmızılı kulüp için verilen ceza şöyle:

"Kayserispor kulübünün, 03.05.2015 tarihinde oynanan Kayserispor Antalyaspor PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı tribün kapatma ve 15 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezanın ihlalin gerçekleştirildiği doğu tribününde infaz edilmesine cezaya neden olan tribünlere ilgili müsabakada giriş yapan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle ilgili cezanın infaz edildiği müsabakaya girişleri engellenmesi kararlaştırıldı. Aynı müsabakada Kayserispor kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ile cezalandırılmıştır. Ayrıca, seyircisiz oynama cezasının öncelikle yerine getirilmelidir."

Profesyonel Disiplin Kurulu, aynı müsabakada Kayserispor kulübünün, müsabakada e-bilet sisteminin uygulanmaması ve stadyuma biletsiz seyirci alınması nedeniyle gerçekleştirilen usulsüz seyirci alımından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 130 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, sarı kırmızılı özel güvenlikçilerin görevlerini yerine getirmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 6 bin TL ve aynı müsabakada Kayserispor kulübünün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 4 Bin 500 TL para cezası ile cezalandırılması kararlaştırdı.

Kayserispor Antalyaspor maçı sırasında kötü tezahüratta bulunan taraftarın yanı sıra maç sonrasında bir siyasi partinin milletvekili adayları da sahaya inerek taraftarı selamlamıştı.