654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık yarı final müsabakaları tamamlandı ve finale yükselen iki pehlivan Orhan Okulu ile Osman Aynur oldu.

Edirne Sarayiçi Güreş Sahası'nda devam eden güreşlerde sonucu en çok merak edilen başpehlivanlık güreşlerinde yarı final müsabakaları tamamlandı ve finalistler Antalyalı Orhan Okulu ile Osman Aynur oldu.

2013 yılı başpehlivanı Antalyalı İsmail Balaban, geçen yılın Kırkpınar ikincisi yine Antalyalı Orhan Okulu ile yaptığı yarı final mücadelesinde bir saatlik normal sürede ve puanlamada sonuç alamadı. Orhan Okulu altın puan uygulamasında İsmail Balaban'ı bastırıp aldığı puanla yenerek adını finale yazdırdı.

Yarı finalin diğer mücadelesinde ise yine Antalya'dan Osman Aynur ise minderden gelen Samsunlu Serhat Balcı ile mücadele etti. Normal süresi ve puanlamasında iki pehlivan da sonuca gidemedi. Ancak Serhat Balcı'ya oranla daha çok çalışan Osman Aynur yağlı güreşteki tecrübasini de konuşturarak rakibine 3 ihtar aldırdı ve diskalifiye ettirerek adını finale yazdırdı.

Başpehlivanların final mücadelesi saat 17.30'da Edirne Sarayiçi Güreş Sahası'nda iki Antalyalı Orhan Okulu ile Osman Aynur arasında yapılacak.