Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Osmanlıspor maçında ikinci yarıya golle başlamanın takıma özgüven verdiğini söyledi.

Osmanlıspor’u deplasmanda yendikleri maçın ardından basın toplantısında konuşan Aykut Kocaman, maçın hakemi Çağatay Şahan hakkındaki görüşlerini paylaşarak, kararlarının zorlama kararlar olduğunu söyledi. Kocaman, "Bizim lehimize de aleyhimize de zorlama kararlar alabiliyor. Bence geleceği olacak bir hakem. Bugün maçı bize de getirebilirdi götürebilirdi de. Bir an sanki düşündükten sonra karar veriyor gibi. Hakemlik adına da yanlış." diye konuştu.

Kocaman, maçın ilk yarısının da istedikleri şekilde geçmediğini ifade ederek, "Osmanlıspor daha agresifti. Bunun karşılığını da bir şekilde gördüler. İkinci yarı hemen golle başlamak önemli bir özgüven verdi. Golden sonra tekrar oyunumuzu devam ettirmek bizim için son derece sevindirici. 10 kişi kaldıktan sonra iyi oyundan bahsetmenin hiçbir anlamı yok. Tamamen iş mücadeleye doğru döndü." ifadelerini kullandı.

Kocaman, Osmanlıspor'un fizikli, hızlı ve kolay koşabilecek oyunculardan kurulu bir takım olduğunu da belirterek, "Maçın sonlarına doğru bizi hızlı kontra atak yapmaktan alıkoydular. Koruma duygusuyla oynadık ve kazandık. Geçen sezon son derece başarılı bir ikinci yarıdan sezona başlarken küçük dokunuşlar yapmak, yani ayrılanlar oyuncuların yerine takviye olarak bir iki oyuncuyla beraber başarıyı sürdürülebilir kılmaktı. Ancak öyle olmadı. Çok fazla sirkülasyona uğradı takımımız. Özellikle ana oyuncu olma yönündeki oyuncular biraz geç katıldılar takıma. Şimdi bir taraftan sert mücadeleler yaparken bir taraftan uyum sorununu halletmeye çalışıyoruz. O nedenle şu ara iyi oyundan ziyade puan kazanma bizden daha fazla Konya şehrini ilgilendirecek gibi. Takımın nerede olduğu kalitesinin nereye doğru gideceği üç aşağı beş yukarı gözüküyor." dedi.