Trabzonspor kongre üyesi ve eski başkan adaylarından Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, mahkeme kararlarına rağmen şampiyonluğun gerçek sahibine devredilmemesinin, siyasi iradenin ve sosyolojik algı operasyonlarının bir neticesi olduğunu savundu. Kulaçoğlu, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin bordo mavili kulübün 2013 yılında yapılan kongresiyle ilgili yerel mahkemenin verdiği ‘iptal’ kararını ikinci kez onayladığı iddialarıyla ilgili de bordo mavili yönetimi, Trabzonspor’u daha fazla yıpratmadan yasal düzenlemelerin gereğini yapmaya davet etti.

Kulaçoğlu, şike davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, 2010-2011 sezonu şampiyonluk unvanını ve kupasını elinde tutan kurumun, bunları çok sayıda şike ve teşvik eylemleri yaparak elde ettiğini, UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Temyiz Kurulu, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi kararlarıyla kesinleştiğini belirtti.

Tüm bu organlar kararlarını verirken dosyadaki her delili tek tek titizlikle incelediği ve kararlarından hiçbir şüphe duymadığını anlatan Kulaçoğlu, "Bu gerçekliğe ve daha önce alınan yerel ceza mahkemesi ve Yargıtay kararlarına rağmen ülkemizde şampiyonluğun gerçek sahibine devredilmemesi, tamamen siyasi iradenin ve sosyolojik algı operasyonlarının bir neticesidir." dedi.

"YENİDEN YARGILAMA KARARININ HİÇ BİR YASAL DAYANAĞI YOK"

Hiçbir yasal dayanağı olmadığını belirttiği yeniden yargılama kararının nedenleri ve bu karardan beklentileri olanların da belli olduğunu kaydeden Kulaçoğlu, şöyle devam etti:

"Dava savcısının verdiği mütalaanın yasalar ve adalet duygusu ile hiçbir şekilde bağdaşmadığı, sağduyu ve bilgi sahibi hukukçular ile demokrat vatandaşlarımızın malumudur. Şike sanıklarının belli güçlerin ve odakların etkileri ve de farklı hesapları ile suçsuz ilan edilmesi suçun olmadığı anlamına gelmez. Şike suçunu ortadan kaldırmaz. Tarih; şike suçunu ve Trabzonspor'un hakkının nasıl gasp edildiğini çok net ve silinemez bir şekilde yazmıştır.

Eğer bir şey için ağız dolusu 'Unutmayacağız, unutturmayacağız' denilebilecekse o şey işte bu yalın ve tarihi gerçektir. Aklama sürecinin içinde herhangi bir şekilde bulunan siyasileri, sözde spor adamlarınI, hukukçuları ve medya mensuplarını insanlık onuruna havale ediyoruz. 2010-2011 sezonunun tertemiz şampiyonu hâlâ ve ilelebet Trabzonspor'dur."

"YÖNETİM YASAL DÜZENLEMELERİN GEREĞİNİ YAPMALI"

Kulaçoğlu, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin bordo mavili kulübün 2013 yılında yapılan kongresiyle ilgili yerel mahkemenin verdiği ‘iptal’ kararını ikinci kez onayladığı iddialarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut yönetim kurulunu Trabzonspor’u daha fazla yıpratmadan yasal düzenlemelerin gereğini yapmaya davet eden Kulaçoğlu, "Şahsımın da ekip arkadaşlarım ile aday olarak yarışma onuruna eriştiğim Mayıs 2013 kongresinde, yeni seçilecek yönetimin görev süresinin 6 aydan 2,5 yıla çıkarılması maddesinin oylanması sonrasındaki oy sayımında divan kurulunun hatalı karar verdiği zaten çok açık şekilde ortadaydı. Bu hatalı kararda divan kurulu kadar, onlara pervasızca baskılar yapan adayların da vebali büyüktür. O günkü seçim konuşmamda bu hatalı kararın da üzerinde durmuş, bunu yargıya taşınarak Trabzonspor'u zorlu bir yasal sürece ve belirsizliğe mâhkum edebileceğini, bu nedenle de seçilmemiz halinde yargı kararını beklemeden 2013 Aralık ayında yeniden seçime gideceğimizi açıkça beyan etmiştim." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün gelinen nokta, diğer konularda olduğu gibi bu noktadaki haklılığımızın da delilidir. Trabzonspor'un bundan sonra bir bilinmezlik ve yıpranma sürecinde asılı kalmaması için tüm sağduyu sahibi genel kurul üyelerimizin bundan sonraki kongrelerde daha hassas olmaları ve büyük sorumluluklar yüklenmeleri gerekliliğine dikkat çekmeyi uygun görüyorum. Mevcut yönetim kurulunu da Trabzonspor’u daha fazla yıpratmadan ve zaman kazanma basitliğine bir kez daha başvurmadan yasal düzenlemelerin gereğini yapmaya davet ediyorum."