Barcelona Kulübü’nün en güçlü başkan adaylarından Joan Laporta, sporla siyaset yapılması gerektiğini söyledi.

Europa Press Ajansı’na konuşan Laporta, “Tabii ki, sporla siyaset yapılması gerektiğine inanıyorum. Dünyanın her ülkesi başarılı bir spor dalına sahip olmalarından ötürü gururlular ve tüm ülkeler bunu yapıyor. Ben İspanya’nın, ABD’nin veya Katalonya’nın sporla siyaset yapmasına karşı değilim. Bir spor kulübünden bir devlet yapmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Barcelona’nın global olduğunu ve tüm ideolojilerin yerleştiğini savunan Joan Laporta, kendisini “komplekssiz bir Katalancı ve ayrılıkçı sürece destek veren biri” olarak tanımladı ve amacının “Duyarlılıkları incitmeden Barcelona’nın Katalanlığının tanıtımını yapmak” olduğunu söyledi.

"İSPANYA MARŞINI BEN DE ISLIKLARDIM"

Athletic Bilbao ile Barcelona arasında oynanan Kral Kupası final maçında İspanya marşının ıslıklanmasına dair değerlendirmede bulunan Barcelona eski başkanı Laporta, “Islığın sebebini çok iyi biliyorum. Ben locadaydım ve orada ıslıklamam doğru olmazdı, ama tribünde olsaydım marşı ıslıklardım.” dedi.

Laporta, “Hiç bir zaman siyaset yapmayacağımı söylemedim. Beni ikna ettiler ve Katalonya’nın bir devlet olması için harcadığım çabalar için çok gururluyum. Kendi geleceğimize karar verme hakkımız var. Özgürlük ümitlerinin yeniden yeşermesine katkı sağladığımı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

ARDA TRANSFERİNDE KURUL BARTOMEU LEHİNE DAVRANDI

Milli yıldız Arda Turan’ın transferinde İdari Kurulun transfere onay vermesini eleştiren Joan Laporta, “Transfer konusunda yetkileri çok sınırlıdır, beklediğim gibi. Bir aday lehine davranacağından şüphem yoktu, Batomeu’nun adaylığı lehine. Ben kararı, Sportif Direktörümüz Abidal’a bırakırım ve Luis Enrique ile konuşurum.” dedi.