Tekrar görülen şike davasında tanık olarak ifade veren eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lütfi Arıboğan, şike yapıldığına dair herhangi bir tespit ve şikayetinin olmadığını söyledi. Arıboğan, soru üzerine Savcı Zekeriya Öz ile herhangi bir görüşmelerinin olmadığını ifade etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya; Serdal Adalı, Mecnun Odyakmaz, Olgun Peker, Ahmet Çelebi ve Tayfur Havutçu geldi. Duruşmaya Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım katılmadı. Duruşmada tanıklar dinlendi.

Göksel Gümüşdağ’a İBB-Beşiktaş Türkiye Kupası maçı öncesinde İbrahim Akın ve İskender Alın’ın şike amaçlı transfer girişimi iddiaları soruldu. Avukatlar, o dönem Beşiktaş yöneticisi olan sanık Serdal Adalı’nın İbrahim Akın’ın transferiyle ilgili teklifte bulunup bulunmadığını sordu.

İbrahim Akın ve İskender Alın için Beşiktaş ve Galatasaray’dan teklif olduğunu söyleyen Gümüşdağ, o dönem bununla ilgili haberlerin basında da yer aldığını belirtti. Kulüp olarak resmi bir teklif gelmediğini ifade eden Gümüşdağ, “Holosko'nun transferi konusunu konuşmak için Çırağan'da Serdal Adalı ile oturup bir kahve içtik. Orada İbrahim Akın için de bir ima oldu. Ama sezon sonu konuşmak üzere konu kapandı. Resmi bir teklif değildi.” dedi.

Gümüşdağ, Akın ile ilgili görüşmelerin kupa finali belli olmadan yapıldığını kaydetti. Daha sonra ise fiyatta anlaşamadıkları için bu transferin gerçekleşmediğini söyledi.

Eski TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan’a şike soruşturması sırasında UEFA’dan gelen müfettişle görüşmeleri ve menejerlik sorularının çalınması iddialarıyla ilgili sorular soruldu.

Avukat Savaş Adalet soru çalınması iddialarıyla ilgili, “Bir telefon görüşmenizde ‘Kimse konuşmasın, konuşanı yakarım’ içerikli ve müvekkilim Haldun Şenman’ı suçlayıcı mahiyette konuşmanız var. Bir şeyler olduğunu biliyorsunuz. Suç duyurusunda bulundunuz mu?” diye sordu.

Suç duyurusunda bulunmadığını belirten Arıboğan, çok tapesinin bulunmadığını, bu konuşmada da Levent Kızıl’ın kendisini aradığını savundu. Arıboğan, Kızıl’ın sorularla ilgili dedikodular olduğunu söylediğini kaydetti.

Avukat Adalet, soruların Haldun Şenman’a ulaşmış olup olmayacağını veya çalmış olup olmayacağını sordu. Bunu bilemeyeceğini ifade eden Arıboğan, TFF hukukçularının cevaplarda benzerlikler bulunduğunu, şaibe olduğunu bildirmeleri üzerine sınavı iptal ettiklerini kaydetti. Arıboğan, Sarıyer savcılığına da başvurduklarını belirtti.

“TFF yöneticisiydiniz, şike yapıldığına dair tespit ve şikayetini var mıydı?” şeklindeki soru üzerine Arıboğan, şike yapıldığına dair tespit ve şikayetinin olmadığını kaydetti.
Soruşturmanın ortaya çıkması üzerine UEFA’nın gelişmelerden bilgi istediğini anlatan Arıboğan, kendilerinin bilgi aktardığını söyledi. Gizlilik olduğu için bilgi belge göndermediklerini söyleyen Arıboğan, basına yansıyan bilgileri ilettiklerini aktardı. Arıboğan, kendisine ya da TFF’ye özel bilgi gelmediğini de ifade etti.

Avukat Abdullah Kaya da, Türkiye’ye gelip soruşturma savcısıyla da görüşen UEFA müfettişinin ifadesinde, “TFF yetkililerinin ‘FB’nin şike yaptığından hiçbir şüphe yok’ dediklerini belirtmiş. Bunu kim söyledi?” diye sordu. Bunu bilmediği cevabını veren Arıboğan, UEFA’nın söz konusu raporu geri çektiğini, o müfettişi de görevden aldığını söyledi.

ARIBOĞAN: ZEKERİYA ÖZ İLE HİÇBİR GÖRÜŞME YAPMADIK

Arıboğan, soru üzerine Savcı Zekeriya Öz ile herhangi bir görüşme yapmadıklarını da kaydetti.

Avukat Ersan Şen, UEFA müfettişi ile soruşturma savcısı Mehmet Berk’in görüşmesinde neler konuşulduğunu sordu. Görüşmede TFF olarak kendilerinin de bulunduğunu hatırlatan Arıboğan, müfettişin sportif yargılama yapabilmeleri için dosyadaki gizliliğin kaldırılmasını istediğini belirtti. Savcı Berk’in de o aşamada gizliliği kaldıramayacaklarını söylediğini aktardı. Arıboğan, “Ne benim ne de TFF’de kimsenin Fenerbahçe veya başkalarının suçluluğu ya da masumiyeti konusunda yorumumuz olmadı.” diye konuştu.

ABDULLAH AVCI: OYUNCULARIMA KEFİLİM, ŞİKE YAPMADILAR

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da tanık olarak dinlendi. Avcı’ya Beşiktaş-İBB arasındaki Türkiye kupası maçı öncesinde İBB’li İbrahim Akın ve İskender Alın’ın şike amaçlı transfer girişimleri iddiası soruldu. Avcı, oyuncularının maçta iyi bir performans sergilediğini anlattı. Maçın Şampiyonlar Ligi finali gibi gördüğünü belirten Avcı, Akın ve Alın’ın da çok iyi oynadığını söyledi. Avcı, "Ben oyuncularıma kefilim. Şike yaptıklarına dair herhangi bir düşüncem olmadı. Buna zaten inanmam da. İbrahim Akın ve İskender Alın'ın kupa maçındaki performanslarından memnunum." dedi.

Tanıkların ardından duruşma savcısı, mütalaa için süre istedi. Mahkeme, duruşmayı 5 Ekim’e erteledi.