Pak Maden İş Ankara 1 No’lu Şubesi, Ankara Beypazarı ilçesinde madenciler arası bir futbol turnuvası düzenledi.

Şube Başkanı Nevzat Korkut’un öncülüğünde "Sevgi ve Dünya Dili Futbol" sloganıyla organize edilen halı saha futbol turnuvasına, tamamı madencilerden oluşan 17 takım katıldı.

Madenciler, sorunlarına dikkat çekmek ve maden facialarına karşı duyarlılık oluşturmak için takımlarına birbirinden ilginç ve kinayeli isimler verdi. Aralarında, Maden KİÖV: KİÖV’ün açılımı, Kömür İçin Ömür Verenler, İSG Eindhoven: İSG’nin açılımı, İş Sağlığı ve Güvenliği, Lavuar Kuzen: Lavuar, madenci terminolojisinde Kömür Zenginleştirme Ünitesi ve Haddini Bilbao: Madencinin acısını umursamayıp bir de emekçilere dil uzatanlara verilen bir mesaj olarak adlandırılan isimler izleyenlerin de büyük ilgisini çekti.

FİNAL GECESİ DAYANIŞMA ŞÖLENİ HAVASINDA GEÇECEK

Bir süredir karşılaşmaları devam eden turnuvada finale yaklaşıldı. Karşılaşmalar sonucunda, Elektrik FC, Akıncılar, Lavuar Kuzen ve Gara Şanzuman takımları yarı finale yükselen takımlar oldu. Turnuvanın final 18 Eylül Cuma akşamı saat 19.30’da oynanacak.

Cuma günü düzenlenecek final gecesinin, birlik, beraberlik ve dayanışma şöleni havasında geçeceği belirtildi. Emekçilerin aileleriyle birlikte katılacakları gecede, final karşılaşması öncesi, turnuvaya katılan maden ocaklarında 7 yılını dolduran emekçilere çeşitli hediyeler dağıtılacak.
Geceye Pak Maden İş ve Aksiyon İş Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Vedat Öztürk de katılarak madende olduğu gibi yeşil sahalarda da başarı gösteren maden çalışanlarına turnuva kupalarını takdim edip, çeşitli hediyelerle ödüllendirecek.

Turnuvanın finali öncesinde bir açıklama yapan Pak Maden İş Genel Başkanı Vedat Öztürk, amaçlarının maden emekçilerinin ülkemizdeki maden facialarının ardından yaşadıkları moral bozukluğunu gidermek hem de futbolun birleştiriciliğinden yararlanarak birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi. Öztürk, şöyle devam etti:

"Biz bir yandan her gün hayatından endişe ederek madene inen kardeşimize moral vermeye çalışırken bir yandan da onların sorunlarına karşı duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu turnuva, madencinin sorunlarını görmezden gelenlere karşı vereceğimiz mücadelenin de antrenmanıdır. Sorunlarımızı çözmek yerine öteleyenleri, emekçinin beklentilerini duymazdan gelenleri, her sahada ve her zeminde yenilgiye uğratacağız."