Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü (MAHAVK) pilotları,  Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü pilotları ve Kilis'ten gelen pilotların katılımıyla yaklaşık 15 kişilik grup yedikuyulardan uçuş gerçekleştirdiler.  Bulutların tabanına kadar yükselmeyi başaran pilotlar şehrimizin üzerinde renkli görüntüler oluşturdular.

3200 m yüksekliğe çıkarak bölge yükseklik rekorunu yenileyen MAHAVK Başkanı Mahmut Hopur, Yedikuyular'dan kalkarak Necip Fazıl devlet Hastanesi yanına iniş yaptı.  Bulutların içine kadar yükseldiğini söyleyen Hopur, "üzerimde mont, kafamda kar maskesi olduğu halde çok üşüdüm,  bulutların içine girmek gerçekten muhteşem bir duygu, bu duyguyu herkesin yaşamasını isterim" dedi. Şehrimizin bu spor için bulunmaz bir yer olduğunu belirten Hopur, "bu sporu yapmak isteyen herkese kulübümüz olarak her türlü yardıma hazırız" şeklinde konuştu.

Gaziantep'ten gelen Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü eğitmeni  H. İbrahim Özkalender de "Kahramanmaraş'ın değerini bilin, bakın biz uçabilmek için buraya geliyoruz" dedi. "Ahır dağının harika bir yer olduğunu" söyleyen Özkalender "buranın başlangıç pilotları için uygun olmadığını ve sadece deneyimli pilotların buradan uçabileceklerini" açıkladı.

Son 3 yılda yamaç paraşütü sporuna yaptığı katkılardan dolayı MAHAVK başkanı Mahmut Hopur'a teşekkür eden Özkalender , "Mahmut kardeşimiz Kahramanmaraş'ı tüm yamaç paraşütü camiasına tanıttı, MAHAVK olmasaydı biz buraları nereden bulup ta uçacaktık, ellerine sağlık" diyerek  sözlerini tamamladı. Gaziantep sportif havacılık kulübü başkanı  Ömer Turgut'ta, ”Kahramanmaraşlı kardeşlerimle bu gün burada aynı bulutların altında uçmaktan çok keyif aldım, misafirperverlikleri için onlara teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğe katlan pilotlar:
Mahmut Hopur, Cemil Önder,  Serkan Sevimli,  Mahmut Gümüşer,  H.İbrahim Özkalender, Ömer Turgut, Soner Kayış, Ramazan Öksüz, Mehmet Oğul,Ahmet Durmuş,Ali Koskoca, Yasemin Yalçın, Akif Hopur, F.Mehmet Emiroğlu