Manavgat Belediyesi bu yıl 5’incisini düzenleyeceği Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlanıyor.
Manavgat Kum Mevkisindeki Atatürk Stadyumu’nda 25 Eylül’de yapılacak olan güreşler için hazırlıklar başladı. Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl “7’den 70’e Ata sporu” temasıyla hazırlanılan organizasyonun çok renkli geçmesi planlanıyor.
Manavgat güreşlerinde 70’i başpehlivan olmak üzere 600 pehlivanın güreşeceği belirtildi. Manavgat Belediyesi 25 Eylül’deki güreşlere tüm hızıyla hazırlanıyor. Belediye ekipleri Kum Mevkisindeki Atatürk Stadyumu’nu güreşe hazır etmek için çalışıyor.
Manavgat Belediyesi 5. Yağlı Pehlivan Güreşlerini 10 binin üzerinde güreşseverin izlemesi bekleniyor. Güreş organizasyonunun bütün turistik otellerde afişlerinin asılıp duyurusunun yapılacağı, 25 Eylül günü otellerde konaklayan turistlerin güreşleri izlemek için Atatürk Stadyumu’na getirileceği açıklandı.
Manavgat halkını güreşleri izlemeye çağıran Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Türk tarih ve geleneklerinden günümüze kadar ulaşan Atasporumuz yağlı pehlivan güreşlerinin gelecek nesle aktarılması için bu yıl temamızı “7 den 70’e ata sporu” olarak belirledik. Güreş sporumuzu gençlerimize sevdirmek, onları spora yönlendirmek amacıyla düzenleyeceğimiz güreşlerimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.