Süper Lig'in başarılı ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay görevinden istifa etti. 15 Haziran'da kırmızı lacivertli ekiple 1 yıllık sözleşme yenileyen Çalımbay, istifa nedenini yönetimin transfer yasağı bulunan takımda kaptan Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu ile anlaşma sağlayamaması olarak açıkladı.

Çalımbay istifasını Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplatısında açıkladı. Çalımbay buradaki konuşmasında geçen sezondan beri devam ettirdiği bir görevi olduğunu, sezon başında da yönetimle konuşarak bazı şartlar ortaya koyarak tekrar anlaştıklarını hatırlattı. Yönetimle aralarındaki olaylardan dolayı dün kendilerine istifa edeceğini ve çalışmayacağını söyleyerek teşekkür ettiğini ifade eden Çalımbay, şahsi olarak hiç bir problemi olmadığını ve kesinlikle ayrılmak istemediğini söyledi.

Takımın UEFA'dan aldığı bir transfer yasağı olduğu için anlaşma yaparken yönetimden tek isteğinin takımdaki oyuncuları kadroda tutmaları, sahip çıkmaları ve bir arada olması gerektiğini olduğunu vurgulayan Çalımbay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugüne kadar bazı pürüzler vardı maalesef çözülmedi. Ben 2 gün önce buraya geldim. Çünkü kamp başlıyor, bazı şeyleri bizim çözmemiz gerekiyordu. Yönetimimizle bir görüşme yaptık. Dün 3-4 yönetici arkadaşımızla görüşme yaptık. Bazı şeylerde anlaşamadık. Ortak karar alamadık. Kendilerine göre yüzde yüz haklı oldukları yön olabilir.

Ama bir teknik direktör olarak bana yakışan şeyler vardır. Bu takıma emeği geçmiş, zor gününde yanında olmuş, arkadaşlarımızı dışarıda bırakmamızın doğru bir hareket olmadığını düşünüyorum. O arkadaşlarımıza bizim sahip çıkmamız gerektiğini düşündüm. Tabii ben o arkadaşlarımıza haklı demiyorum. Onlarda haksız olabilir. Ama bunun bir orta yolunun bulunması gerekiyordu. O arkadaşlarımızı bizim kazanmamız gerekiyordu. Hep beraber geçen seneki gibi yolumuza devam etmemiz gerekiyordu.

Yönetim haklı olabilir ama bir teknik direktör olarak bütün oyuncularımı burada görmek istiyordum. Maalesef bir kaç tane pürüz var. Onun için fikir ayrılığı oldu, ben de kendilerinden izin istedim. Çalışamayacağımı ve buraya bir faydam olamayacağını söyledim. Öylece ayrıldık. Bugün de kamu oyuna açıklıyorum."

"KADROYU TAM OLARAK TUTMAMIZ GEREKİYORDU"

Sezon başı herkesin düştü düşecek dediği bir takımla yola çıkarak zor şartlarda çalışarak çok iyi bir takıma sahip olduklarını da belirten Çalımbay, "Bırakıp giderken çok iyi bir takım bırakıyoruz. Transfer olarak harcadığının kat kat üstünde bir takım bırakıyoruz. Çok kaliteli bir takım bırakıyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Kesinlikle transfer yasağının olması bir dezavantaj değil. Bu avantaja çevrilebilir. Dediğim gibi bu kadroyu tamamen tutmamız gerekiyordu. Ama kalan diğer arkadaşlarımızda geçen sezon çok iyi bir grafik çizen takımdı. Sadece 2-3 arkadaşımızın burada olmamasından kaynaklanan bir şey değil. Bazı olaylarında getirdiği şeylerden dolayı görevimizi bırakıyoruz. İstifa ediyoruz. Kimseye kesinlikle kırgın değilim. Ne yönetimle ne taraftarlarla hiçbir sıkıntım yok. Çok iyi bir anlaşmam var. Kesinlikle benim bir sorunum yok. Ama bazı şeyler bana ters geliyor.

Buraya emeği geçen insanlar burada olması gerekiyor. Bunlarla yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Özellikle benim en çok üzüldüğüm olay bizim transfer yasağımız var bunu bilmeleri gerekiyor. Transfer yasağımız olduğu için bu arkadaşlarımızı tutmamız gerekiyor. Olabilir onlar haksız da olabilir ama bizim onları bir abi bir baba gibi sarıp, onları buraya çağırıp onlarla tek tek konuşmamız gerekiyordu."

"SERVET VE SİNAN'IN TAKIMA KATKISI BÜYÜK"

Servet Çetin'in bu takımda en az 31-32 maç oynadığını belirten, ligin ilk yarısına baktıkları zaman sezonun belki de en iyi oyuncularından biri seçildiğini anlatan Çalımbay, arkasında Sinan Kaloğlu bu takımın Velliton'dan sonra en çok gol atan oyuncusu, ilk 11'de başladığı maçları var onun dışında 8 tane gol atmış. Takıma çok büyük faydası olmuş. Nihat sezon başı iyi bir grafik çizmiş mükemmel milli takıma kadar gelmiş bir oyuncu. Onların hepsini bizim tutmamız gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Çalımbay bazı arkadaşlarının kendisini arayıp kampa gelemeyeceğini söylemesinin üzücü olduğunu da belirterek, "Bunlarda böyle hallolmayacak dereceye gelince ben de kırıcı olmak istemedim. Ne yönetim bana kırılsın ne diğer arkadaşlarımız. Onun için böyle bir karar almak zorunda kaldım.
İsteyerek yaptığımız bir şey değil bu. Kesinlikle değil. Bu ilerde ne getirir bilemiyorum. Şu anda burdan ayrılıyoruz ama belki ilerde tekrar aynı yerde birleşebiliriz. Ben anlaşma imzalarken onlardan tek isteğim takımın hepsinin tutulmasıydı, kadronun korunmasıydı. Başka bir şey değildi. Biraz üstüne düşselerdi, birazcık daha fedakarlık yapsalardı anlaşabilirlerdi. Yönetim tabii ki uğraştı Servet'in menejeri ile de görüştü Sinan'ın menejeri ile de görüştü. Nihat'ın olayı farklı bir olay. O'nun kendine göre bir düşüncesi var onu söylüyor mukavelesi devam ediyor zaten. Görüşmeler sonunda aradaki şey düzelmedi. Düzelmeyince ne bu taraf ne diğer taraf adım attı. Onun için biz de yapılması gerekeni yaptık karar verdik." dedi.

Öte yandan Çalımbay, sosyal medyada yer aldığı gibi kendisinin herhangi bir takımla anlaşmasının olmadığını buraya da kampa gitmek için geldiğini söyledi.