Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıda olayı ucuz atlattıklarını ve ülke olarak az daha rezil olacaklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, açıklamalarda bulundu. Gerçekleşen olayın çok farklı bir olay olduğunu belirten Kalkavan, "4 Nisan'ı iyi okumak lazım. 4 Nisan 2015 çok farklı. Amatörse farklı, profesyonel bir saldırıysa farklı. Bu hiç yaşanmamış. Çok aklıselim düşünmek lazım. Duygusal tepki vereceğine aklımızı kullanmamız lazım. Çok ucuz atlatılmış bir vakıa. Vahim sonuçlar doğurabilirdi. Ülke adına rezil olacaktık. Çok geri gidecektik. 3 Temmuz bir olaydı ama bu çok farklı." diye konuştu.

Bir basın mensubun ''Bir haftada sıkıntılar çözülürmü?'' sorusuna Metin Kalkavan, "Bir haftalık sürede ne olacağını bilmiyoruz. Bir hafta sadece bir duruş, bir tepkidir. İnsanlar biraz 'ne oluyor?' diye kendilerine gelsin. Artık her yöneticimiz her aklına geleni söylememesi lazım. Çünkü kanaat önderliği yapıyoruz, çok dikkatli olmamız lazım. Yönlendirirken pozitif yönlendirmek lazım. Her kaybettiğimizde konuşurken çok dikkatli olmak lazım." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalara ve yorumlara dikkat edilmesi gerektiğine de vurgu yapan Kalkavan şunları söyledi: "Herkesin önce kendisine bakması lazım. Neyi yanlış yapıyoruz diye iyi değerlendirmek lazım. Herkesin yapacağı şeyler var. Farklı bir boyuta gitti olay. Bireyselden çıktı. Bundan sonra çok daha aklımızı kullanmamız lazım. Görev, yöneticilere düşüyor. Ciddi sorumlulukları var. İnsanların biraz daha diline sahip olmaları lazım. Dışarıda çok kolay yönlendirilebilecek insanlar var. Haklı da olsanız, her doğru zamanında söylenmediği zaman doğru olmuyor. Futbol yeni bir ivme kazandı yeni bir problemle karşı karşıyayız."