Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Brezilya’nın Rio şehrinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları için aday sporcu seçilen Dilara Uralp, İzmir'in Urla ilçesinde düzenlenen yarışlarda Türkiye şampiyonu oldu. 19 yaşındaki milli sporcu, dört ülkeden sörfçülerin katıldığı Açık Türkiye Şampiyonası’nda rakiplerini farklı geçti.

2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları mücadelesinde İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin sponsor olduğu Uralp, 7-12 Eylül 2015 arasında yapılan RS:X Açık Türkiye Şampiyonası’nda bayanlarda şampiyon ve genel klasmanda üçüncü oldu. Türkiye dışında Almanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden sörfçülerin katıldığı yarışların oldukça heyecanlı ve zorlu geçtiğini ifade eden Uralp, “Yarışmaya yurtdışından gelen sporcularla daha önce de yarışmıştım. O yarışları benim önümde bitirmişlerdi. Urla'da ise çok iyi yarışlar çıkardım ve onları geride bıraktım. Performansımın oldukça arttığını gördüm. Bu da bana Rio yolunda moral verdi.” diye konuştu.

UMMAN’DA YARIŞACAK

Milli takımla beraber 24 Eylül’de Umman’a gideceğini açıklayan Dilara Uralp, “Orada 10 gün kamp yapacağız. Türkiye’ye döndükten bir hafta sonra da yine Umman’ın başkenti Maskat’ta, 2016 Yaz Olimpiyatları için kota yarışlarına katılacağım. 17 Ekim’de başlayacak yarışlar, Rio’ya gitmek için çok önemli. 2016 Mart ayında ise İspanya Palma Mayorka’da, Avrupa için son kota mücadelesinde Rio biletini almak için yarışacağım.” dedi.