Türkiye Basketbol İkinci Ligi (TB2L) 20. hafta mücadelesinde Mondi Melikşah Üniversitesi sahasında Best Balıkesir’i 77-70 mağlup etti. Alınan bu sonuçla Mondi Melikşah, ligdeki galibiyet serisini devam ettirdi.

Maça hızlı başlayan taraf Best Balıkesir oldu. Konuk takım ilk periyotta farkı 10 sayıya çıkardı ve periyodu 25-17 önde tamamladı. İkinci periyotta Mondi Melikşah Üniversitesi üst üste bulduğu sayılarıyla periyotun bitimine 2 dakika kala 36-36’lık eşitliği yakaladı ancak periyot Best Balıkesir’in 40-36’lık üstünlüğüyle geçildi. Üçüncü periyot tam bir çekişme içinde geçti. Karşılıklı sayılarla geçen periyodu Mondi Melikşah Üniversitesi 58-55 önde tamamladı.

Dördüncü periyodun ilk dakikalarında Mondi Melikşah Üniversitesi dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Mondi Melikşah Üniversitesi farkın kapanmasına izin vermedi ve mücadeleyi 77-70 kazanarak üst üste 6 galibiyetini aldı. Mondi Melikşah Üniversitesinde Tarell Dendy 21 sayı 13 ribaund, Tufan Fındıklı 14 sayı, 4 ribaund, Selahattin 13 sayı, 8 ribauntla oynadı. Best Balıkesir’de Audrey Coleman 27 sayı, 6 ribaund, Alan Wiggins 17 sayı, 9 ribauntla oynadı.

Mondi Melikşah Üniversitesi Baş Antrenörü Doğan Deniz, ligde iyi bir yükseliş yakaladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Zor bir maç olacağını biliyorduk. Takımın üzerinde bir gerginlik var. Tabi bu gerginliğin olmaması gerekiyor. Alınan seri galibiyetler artı ilk yarıda Best deplasmanındaki farklı yenilgimiz bu gerginliğin nedeniydi. Önümüzdeki Afyon maçı ve burada oynayacağımız Socar Spor maçında üstümüzdeki gerginliği atıp inşallah yolumuza devam ederiz. İki takımda iyi mücadele etti. Biz maçın son dakikalarını iyi oynadık ve maçı kazanmasını bildik. Her iki takımada tebrik ediyorum."