Programda açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor il Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ilde çeşitli etkinliklerle düzenlenen Nerede Hareket Orada Bereket adlı programımızı idrak ediyoruz. Hareketin olduğu yerde bereket olur” diyerek konuşmalarını şu şekilde sürdürdü;

“Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılan yaz Spor okullarının kapanışını yapıyor kış spor okullarının da başlangıcını veriyoruz. Geçen yıl spor eğitimi alan çocuk ve gencimizin sayısı 5884 idi bu yıl %37 oranında artış göstererek 8164 olmuştur. Bu sayının artış göstermesinde emeği olan antrenörlerimize teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğü olarak bu yıl yaz boyunca 25 branşta 74 antrenörümüzle çocuk ve gençlerimize yaz spor okulları döneminde spor yaptırdık. Sporu bir yaşam biçimi haline getirerek, onların zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak ve ruhen sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla açılan spor merkezlerimiz yaz kış demeden faaliyetlerini yürütmektedir.

 İl Müdürlüğü tesislerimiz sabah 6'dan akşam 23.00 e kadar hizmet vermektedir. Spor yapmaya gelen vatandaşlarımıza daha iyi imkanlarda spor yapmalarına yardımcı olabilmek için Tesislerimizi yenilemekteyiz. Kış aylarında da spor tesislerimizin vatandaşlarımıza açık olduğunu belirtmek istiyorum ve spor yapmak isteyen herkese de kapılarımız sonuna açıktır. Türkiye genelinde 1 milyon vatandaşımızın spor yaptığı tesislerde bu sayının her geçen gün artması adına Spor Genel Müdürlüğümüzün çalışmaları olmaktadır. Nerde Hareket Orda Bereket sloganı ile başlatılan faaliyetimiz bu sayıların yükselmesine vesile olacaktır. İl Müdürü olarak bizlerde Hareketin olduğu yerde bereketin olduğuna inanıyoruz, Hareket olan yerde bolluk olur. Çünkü orada devamlı iş, çalışma ve üretim vardır. Üretimin olduğu yerde de yokluktan değil, bolluktan söz edilir ancak. Bu vesile ile yaz spor faaliyetlerimize son verirken kış spor faaliyetlerimizin İlimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Etkinlikler kapsamında, Gençlik Merkezi'nin kurduğu "Bakanlığımız 1 Yaşında" stantlarında faaliyetleri hakkında etkinliğe katılan vatandaşlara ve sporculara bilgiler verildi.

Daha sonra ise Taekwondo, Boks, jimnastik ve futbol gösterileri ile devam eden program daha sonra halk yürüyüşü ile son buldu.