Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, ligin son iki haftasındaki iki maçlarını da kazanmak istediklerini dile getirerek, "Bu iki maçı da en iyi şekilde bitirip kazanacağımız puanlarla ligi güzel bir yerde tamamlamak istiyoruz." dedi.

Gaziantepspor, bu hafta kendi evinde karşılaşacağı Eskişehirspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Celal Doğan Tesisleri’nde yapılan antrenman, ısınma koşusu ve açma-germe egzersizleri ile başladı. Antrenmanın ana bölümünde 5’e 2 pas ve çift kale oyun çalışmaları gerçekleştirildi.

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Okan Buruk, ligi ortalarda bitirdiklerini ve son iki maçı kazanmak istediklerini kaydetti. Buruk, "Sezon başından beridir çizgimize baktığımızda çok büyük zorluklara rağmen diğer takımlarla karşılaştırdığımızda hem ekonomik olarak çok daha gerisindeyiz, hem de seyirci desteği çok önemli. Bunların hiçbir artısı olmamasına rağmen ligde hiçbir tehlike yaşamadan orta sıralarda çok rahat bir sezon geçirdik. Bu bizim takımımız için büyük bir başarı. Önümüzde de iki tane maç kaldı, bu iki maçı da en iyi şekilde bitirip kazanacağımız puanlarla ligi güzel bir yerde tamamlamak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

"GELECEK SEZON İÇİN TAKVİYELER YAPACAĞIZ"

Ligin bitimine az bir süre kala gelecek sezonun planlaması hakkında çalışmaları başlattıklarını açıklayan Buruk, "Bu seneden oturmuş bir kadromuz oluştu, genç oyuncularımız var. Bu sene bir temel oluşturduk. Bundan sonra daha az transferle önümüzdeki seneye tabii ki takviyeler yapılacaktır." diye konuştu.

Bu sene her üç takımın da şampiyonluğu hak ettiğine değinen Buruk, "Üç takımın da hakkını vermek lazım. Bu haftaya kadar çok büyük mücadele verdiler. Beşiktaş'ın son 3 haftada istediği sonuçları alamayarak geriye gitse de ligin en iyi takımlardan biri olduğunu gösterdi. Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluk için yarışıyor. İkisinin de şansı devam ediyor. Bu hafta önemli bir derbi var, inşallah güzel bir maç olur. Bu sene 3 takım da şampiyon desek çok doğru olacak ama bir takım oradan şampiyon olacak. Hayırlısı olsun." diye konuştu.

GÖKHAN SÜZEN: GALATASARAY’A 1 PUAN YETECEKTİR

Eskişehir maçını kazanmak istediklerini belirten futbolcu Gökhan Süzen ise yaptığı açıklamada, "Ligin bitimine iki maç var ve bizim için de her maç çok önemli. Oyuncu arkadaşlarımızın kendi profillerini göstermeleri için de önemli maçlar. Lig daha bitmedi, devam edecek. Eskişehir maçını kazanmak istiyoruz. Seyircimize en azından bu maçta aldığımız galibiyetle veda etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu hafta oynanacak derbiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Süzen, Galatasaray’a 1 puanın yeteceğini söyleyerek, "Ligde düşen takımlar belli oldu, orta taraf belli oldu, üst tarafta da iki takım çekişiyor. Beşiktaş'ın son 10 gündeki kaybı yarıştan düşmesine neden oldu. Derbilerin her zaman skorunun belli olmayacağını, her ne kadar Beşiktaş bu zamana kadar Bilic yönetiminde derbi kazanamasa da, derbilerde oyunun ve skorun ne olacağı belli olmuyor. 1 puanın da Galatasaray'a yeteceğini düşünüyorum." dedi.

Son haftalarda galibiyetlerinin çok az ve iyi futbol oynayamadıklarına dikkat çeken futbolcu Abdülkadir Kayalı da, "Son iki hafta kaldı, iki haftayı iyi geçirmemiz lazım. Önümüzdeki maç Eskişehir ile Pazar günü kendi evimizde oynayacağız. İyi mücadele verip son iki haftayı iyi bir şekilde kapatmak istiyoruz. Eskişehir maçı ile umarım galibiyeti tekrar hatırlarız." açıklamalarına yer verdi.