Bursaspor’u sahasında 4-1 yenen Medicana Sivasspor’da Teknik Sorumlu Orhan Kaynak, maçta oyuncularının yürekleriyle mücadele ettiğini, taraftarların da coşkulu bir şekilde takımlarını desteklediğini söyledi.

Maçtan önce böyle bir skor beklemediklerini kaydeden Orhan Kaynak, "Oynadığımız oyuna bakarsanız, sahada her şeyi doğru yapan bir Sivasspor vardı. Gayet iyi başladık oyuna. Futbolcularımız çok iyi mücadele ettiler, erken bir gol bulduk, arkasından Bursaspor topa sahip olan bir takım görüntüsündeydi. Biz 2. yarıda savunmayı çok doğru yaptık. Oyuncu arkadaşlarımız bugün gerçekten yüreğiyle mücadele etti. Biz de karşı atakları çok iyi değerlendirdik. Kontrataktan bulduğumuz pozisyonları değerlendirdik. Bursaspor gerçekten kaliteli oyunculardan kurulu bir takım onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

Maçta oyuncu tercihlerinin çok doğru yaptıklarını söyleyen Kaynak, "Galibiyette ilk 11'de oynayan ve oyuna sonradan giren oyuncuların çok büyük katkısı oldu. Oyuncularımız gerçekten yüreğiyle mücadele etti. Galibiyette taraftarlarımızda çok coşkulu oynadı onlara da teşekkür ediyorum." dedi.

Bir soru üzerine Eneramo’nun Kayseri maçında aldığı darbe sonrası çapraz yan bağlarının koptuğunu ve sezonu kapattığını aktaran Orhan Kaynak, ilk yarının sonunda sakatlanarak çıkan Batuhan’ın durumunun ise çekilecek emar sonrası belli olacağını ifade etti.

“LEHİMİZE BİR SONUÇ BEKLERKEN, TAM TERSİ OLDU”

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise hava ve saha şartlarına uyum sağlayamadıklarına işaret ederek, bu tür farklı sonuçların futbolun doğasında olduğunu söyledi.

Maçın sonucunun düşündüklerinin tam tersi olduğunu kaydeden Şenol Güneş, "Futbolda tabi her türlü sonuç çıkabilir, farklı şekilde mağlup da olabiliriz, bunlar futbolun doğasında var. Bugün de biz kaybettik." diyerek şöyle konuştu:

"Düşündüğümüzün tam tersi oldu. Rakip bu tür şartları iyi kullanarak 3 puanı aldı. Onları tebrik ediyorum, bir şey söylemek haksızlık olur. Biz ise oyunun başında hem havaya hem sahaya uyum sağlayamadık. Sivas dönen topta yaptığı ilk atakta golü buldu. Golden sonra 2-3 pozisyonumuz var , onların gol pozisyonuna benzer karşı karşıya kaldığımız pozisyonumuzda oldu. Bunları değerlendiremedik. Ataklarımız sonrasında bire bir kalınan anlarda özellikle defans olarak çok hata yaptık.

Beklenmeyen ve bize yakışmayan bir ilk yarı geçirdik. Sahanın şartları ve hava koşulları ne olursa olsun bizim için böylesi hataları kabul etmek mümkün değil. Yükselen bir değeriz iyi futbol oynayan bir ekip derken. futbol adına zaman zaman iyi yaptığımız şeyleri maçın şartlarına göre kullanamadık. O yüzden rakip takım iyi değerlendirdi. Üzgünüz. Hem ikinci yarıda 2 oyuncu kaybettik,hem de 3 puan kaybettik. Bu oyunda farklı bir oyun ve lehimize bir sonuç beklerken tam tersi aleyhimize oldu. Ama futbol maçları böyle, bu kadar rahat bir galibiyet aldığı için M.Sivasspor'u tebrik ediyorum."