OSMANİYE (AA) - Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı etkinlikleri kapsamında, "Kurtuluş Koşusu" düzenlendi.

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen koşu, kızlar, erkekler ve veteranlar kategorilerindeki 100 sporcunun katılımıyla 7 Ocak Parkı ile Osmaniye Belediyesi arasındaki parkurda yapıldı.

Yarış sonunda kızlarda Nursel Karataş birinci, Aslıhan Seki ikinci, Melek Nur Bazoğlu üçüncü oldu. Erkeklerde ise birinciliği Serdar Çetin, ikinciliği Mehmet Şenol, üçüncülüğü de Ökkeş Yusuf Kılıç elde etti. Koşunun veteranlar kategorisinde ilk üç derecesinde Hakan Erol, Ferhat Gürsoy ve İsak Nizamoğlu yer aldı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, koşu sonunda düzenlenen madalya töreninde yaptığı konuşmada, katılımcı tüm sporculara teşekkür etti.

Kentin 7 Ocak Kurtuluş Bayramı etkinliklerinin devam ettiğini ifade eden Kara, "Etkinliklerdeki amacımız, Osmaniye’nin bütün genelinde her yaş ve kesimden insanlarımızla milli birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirebilmek, dayanışmamızı ve kardeşlik bağlarını güçlendirebilmektir. Etkinlikleri geleneksel olarak yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Kara, konuşmasının ardından dereceye giren sporculara altın hediye etti.