Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, ligin ikinci yarısı için iddialı açıklamalarda bulundu. Başkan Otyakmaz, "Geçtiğimiz yılın Sivasspor’unu sahada görebileceğimizi düşünüyorum. İyi çalıştılar. Yeni transferlerle birlikte forma biraz zorlaştı." şeklinde konuştu.

    Kulübün resmi sitesinde yer alan habere göre, Başkan Otyakmaz, Sivas’ta yayın bir kanalın spor programına telefonla bağlandı. Takımın 2. yarı kamp döneminin iyi geçtiğini söyleyen Otyakmaz, "Herkesin ayağı yere basıyor. Zaten iyi bir kadromuzun olduğunu her zaman söylüyoruz. Disiplinli bir şekilde çalıştı takımımız. Geçtiğimiz yılın Sivasspor’unu sahada görebileceğimizi düşünüyorum. İyi çalıştılar. Yeni transferlerle birlikte forma biraz zorlaştı. Bir transfer daha düşünüyoruz o da olursa transferi kapatacağız. Hakkımızı yabancıdan yana kullanacağız. Chrisantus’un Kıbrıs takımı ile görüşmeleri var. Olursa ayrılacak, olmazsa kalacak." dedi.

KULÜBÜMÜZ ARTIK MEDİCANA SİVASSPOR DİYE ANILACAK

Medicana Sağlık Grubu ile yapılan isim sponsorluğu anlaşmasına da değinen Otyakmaz, "Cumartesi günü federasyon yönetim kurulu toplantısına dilekçe ile başvurmuştum. Bu kabul gördü ve bu günden itibaren Sivasspor’un adı önümüzde ki 1.5 yıldan itibaren Medicana Sivasspor diye anılacak. 2 ay önce Erdal Sarılar ile Medicana’nın sahibi Hüseyin Bozkurt le yemek organize etmiştik. Görüşmüştük fakat anlaşamamıştık. Bu konu daha sonra gündeme geldi. Bu sefer anlaşma sağladık. Önümüzde ki 1.5 yıl Sivasspor’un adı Medicana Sivasspor olarak geçecek. Medicana’ya da teşekkür ederiz duyarlı oldular. Onlar açısında da hayırlı oldu diye düşünüyorum. Perşembe günü imza töreni olacak. Ben de orada olacağım." diye konuştu.

    Sivasspor’un adının değişeceği yönünde ki haberlere inanamadığını kaydeden Otyakmaz, "Böyle bir şeye nasıl inanıp yorum yaparlar inanamıyorum. Sivasspor’un isimi değişebilir mi? Futbolcusu, başkanı, yönetimi, stadı her şeyi değişebilir ama Sivas’ın değeri olan Sivasspor’un adı ve rengi asla değişmez." ifadesini kullandı.

İLK 5 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ

İkinci yarıda ilk 5 maçın çok önemli olduğunun altını çizen Sivasspor Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:
    "2 deplasmana çıkacağız. İçeriye Akhisar geliyor, sonra Konya deplasmanına gideceğiz ardından da Galatasaray geliyor. Bu 5 maç gerçekten çok önemli. Taraftarlarımız takıma ciddi anlamda güvendiğini ispat edecek şekilde destek vermeleri lazım ki itici güç olsun. Gerçekten taraftarımıza önemli görevler düşüyor."